avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratia familiei contra unui arestat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratia familiei contra unui arestat

Buna ziua,am si eu o intrebare .Sotul meu este arestat de 3 luni aproape arest preventiv,familia mai exact mama lui vrea sa dea o declaratie care i-ar putea agrava situatia,se ia in considerare cele spuse de ea fiind din familie ?
Astept raspuns ,multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:00, 10 August 2011
Depinde de situatie. Dat fiind ca este arestat in prezent, mai rau de atat nu se poate B-). Daca va referiti la momentul condamnarii, bineinteles ca judecatorul ia in cosiderare pentru individualizarea pedepesei toate imprejurarile in care a fost savarsita fapta, circumstantele personale ale faptuitorului si asa mai departe.
El este acuzat de trafic de minori,iar mama lui vrea sa dea o declaratie prin care doreste sa acuze mai multi prieteni de ai lui de alte fapte tot de natura penala,dar facand acest lucru il implica si pe el.
credeti ca mama va fi citata in proces ?
greu de crezut pentru ca de principiu nu este parte in proces decat daca fiul este minor ceea ce nu cred ca e cazul.
cine ar avea interes sa o cheme ca martor in proces ?
sper sa nu o ia nimeni in seama,nu este minor,vroiam sa ma asigur ca nu prezinta nici un pericol.Ea se duce singura fara nici o citatie din proprie initiativa.
Ma gandesc ca procurorul ar putea sa o ia in seama dand niste informatii despre alte persoane care fac infractiuni.
Daca mama lui vrea sa faca un denunt poate face.
Este insa posibil sa se faca un alt dosar penal.

Cel mai bine ar fi sa faca el denuntul si ar putea beneficia de o reducere a pedepsei.
Ar fi insa bine sa consulte verbal un avocat pentru a intelege exact toate consecintele juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza arestul preventiv DANY2011 DANY2011 BUNA ZIUA AS DORI DACA POATE ,SA IMI RASPUNDA CINEVA.CUM SE CALCULEAZA PERIOADA MASURILOR PREVENTIVE ? DE LA DATA ARESTULUI PREVENTIV SAU DE LA PRIMA ORDONANTA ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie dupa multi ani yannis28 yannis28 prietena mea are o problema cu [politia] si doresc sa stiu ce este de facut. o prietena da-ei a depus o plangere la politie inpreuna cu mama ei, in care scrie ... (vezi toată discuția)
Talharie Cristina711 Cristina711 Revin cu inca o intrebare in cazul celor 2 persoane care au savarsit infractiunea de talharie. Este posibil ca pedeapsa aplicata sa fie diferita ? Adica, e ... (vezi toată discuția)