avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuire usa bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuire usa bloc

Am si eu o intrebare:
Asociatia de proprietari unde locuiesc vor schimbarea usii de la scara ( din metal ), cu una din termopan. Mentionez ca usa existenta este foarte buna, nu prezinta nici o deteriorare, se inchide/deschide perfect cu toate acestea ei vor sa o schimbe.
Intrebarea mea este: Ma pot obliga sa platesc pentru schimbarea usii?
Multumesc pentru orice raspuns primit.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:27, 12 August 2011
(4) Hotarârile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
Va supuneti hotararii A.G. indiferent daca va convine sau nu .
AG va poate schimba si usa de la intrarea in apartament, este in peretele considerat propietate comuna. Nedumerire/exemplu: Ce mai insemna notiunea de proprietar/copropietari daca alti propietari din alte blocuri/scari din asociatie hataraste pentru scara pe care locuim noi (de unde nu a fost nimeni la AG)? Legea 230 nu se justifica. Chiar daca unii reprezentati ai asociatilor isi fac datoria inscrisa in lege, mult mai multi nu fac decat sa "traiasca bine" la adapostul acestei legi rezumandu-se doar la incasari si plata serviciilor contractate (cate mai sunt, in general a ramas doar energia pe scara). Cat despre salarii/indemnizatii, raportati-le la o medie lunara de 170 ore si o sa va minunati.
Exact ce inseamna notiunea de cetatean cand nu te prezinti la vot si altii care se prezinta aleg si pentru tine si te trezesti ca te conduc unii pe care nu i-ai vrut si care fac cu banii tai (aia din taxe si impozite) ce vor ei. Exact si fix la fel!.
Sa ne punem problema ca a noastra Constitutie nu se mai justifica?

Ma intreb de unde stiti dv., fie si cu o mare aproximatie, care sunt majoritatea, aia care isi vad de treaba sau aia care nu-si vad de treaba? Poate ne spuneti si noua de-o statistica, ceva...... Ca simpla traire personala nu face nici cat o ceapa degerata cand e vorba la o adica sa dam cu anatema peste un corp intreg profesional sau ocupational.....

M-as fi asteptat de la dv. sa stiti dintru inceput raspunsul la intrebare si sa nu o fi pus. :)

Nu stiu daca aceasta raportare a salariilor la cele 170 de ore are in vedere si faptul ca daca i se nazare cuiva, si va asigur ca nu sunt putini si nici exceptii, sa vina la usa administratorului, sa-i bubuie in usa, sa-i sperie familia, copiii etc, ca ii curge, ca ii pica, ca e beat, ca e drogat, ca se bat aia de sus, ca "bate in clape" ala de-alaturi, ca de ce s-a intrerupt lumina, ca de ce nu e cablu, ca de ce s-a oprit apa calda, n-a platit-o(?) (nu, e o avarie pe o strada din imprejurimi), ca catelul vecinei face pipi in lift si ca lui i se face greata, ca vecinul din razbunare pe faptul ca si-a luat un 4x4 se sterge pe presul lui si-i sparge oua in fata usii, ca vecina de dedesupt face ca taiata la beregata noaptea cu concubina'su, etc. etc.?
Mai vreti? Astea le-ati avut in vedere cand raportati salariile la cele 170 de ore?

Daca considerati prea riscanta meseria de administrator pentru d.vstra si familia legea va permite sa demisionati si nu sa justificati riscurile meseriei. Nu prea am auzit in Romania sa demisioneze vreun administrator. Nu poti scapa de ei nici cu forta nu sa plece benevol. Confirm si eu fiind in tema ca nu lucreaza mai mult de 40 ore pe luna si au cel putin 1000 lei/luna indemnizatie.X-(:((:sorry:
Nu riscanta, sau poate uneori poate fi si asa, ci stresanta, iar stressul si riscul se platesc! ;)

Alte discuții în legătură

Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)
Decizii dupa bunul plac ContSters122354 ContSters122354 ne confruntam cu o problema in asociatie .' femeia de servici refuza a mai face curatenie pe una din scarile asociatiei , din cele 7, pe motiv ca respectivii ... (vezi toată discuția)
Adunare generala statutara utilizatorx utilizatorx Buna ziua! Daca o asociatie de proprietari este constituita pentru 3 scari de bloc, 2 cu cate 20 membri si una cu 10 membri, hotararile Adunarii Generale sunt ... (vezi toată discuția)