avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PATERNITATE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PATERNITATE

Buna ziua. Am un bebe de 9 luni. Nu sunt casatorita, iar tatal copilului nu a venit sa il recunoasca. Initial luasem hotararea de a nu-l da in judecata si de a nu cere nimic din partea sa. As vrea sa stiu daca ma razgandesc si as vrea sa ii cer sa faca un test de paternitate pana cand pot face acest lucru? si daca dupa efectuarea testului ADN trebuie sa fie trecut ca tata in certificatul copilului? pot sa refuz sa fie trecut numele sau si sa plateasca pensie alimentara pentru copil? Multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: ameliepr , utilizator 18:29, 10 August 2011
Puteti inainta actiune de chemare in judecata a tatalui, pentru stabilirea paternitatii, in cadrul careia instanta va incuviinta efectuarea unui test ADN. Odata cu aceasta actiune, puteti cere si stabilirea pensiei de intretinere in cota procentuala din veniturile sale nete. Dupa confirmarea testului ADN, instanta va incuviinta si schimbarea numelui de familie al copilului cu cel al tatalui. Copilul va avea si drepturi la mostenire. Suuces!
dar daca nu sunt de acord cu schimbarea numelui? pot sa refuz? si copilul sa primeasca pensia?
o puteti face oricand.
da, va fi trecut ca tata in certificat si nu e obligatoriu ca numele copilului sa fie schimbat cu cel al tatalui.
va trebui ca pe langa pensie sa cereti si incredintarea copilului.
in caz ca va veti casatori si sotul dvs va dori sa va adopte copilul, nu va putea fara acordul tatalui natural.
Pana la varsta de 1 an a copilului puteti face Dvs. cerere de chemare in judecata. Dupa varsta de 1 an, actiunea in stabilirea paternitatii poate fi pornita de copil, prin Dvs., ca tutore. Se va face un test de paternitate, daca tatal contesta faptul ca este tata biologic. Apoi, depinde cum va vedea instanta situatia. va fi trecut in dreptul tatalui si copilul va lua si numele de familie al acestuia sau va ramane doar trecut la rubrica "tata". Va fi pus sa plateasca si o pensie de intretinere de la data la care Dvs.solicitati acest lucru si va avea stabilit si un program de vizita, in functie de varsta copilului. Va fi un proces de durata.
Bafta
Nu vreau sa va judec, dar ori tatal copilului e un ..... ca nu si-a asumat acest copil,desi l-a dorit initial,ori dvs. l-ati " prins la cotitura",poate ca e si casatorit, si acum v-ati gandit ca daca a castigat baiatul lui Tinu din afara casatoriei,sa manance si copilul dvs paine. Eu imi doresc sa fie prima varianta,iar daca e asa,sa-l treziti la realitate pe tatic,daca-i a doua.........:((

Alte discuții în legătură

Dactiloscopie; nume copil Anca Liubani Anca Liubani Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul anterior! As mai dori sa stiu daca testul dactiloscopic este necesar, relevanta lui, sau daca, dupa testul ... (vezi toată discuția)
Buna Baubau1 Baubau1 Buna ziua sunt căsătorit de 10 ani cu soția mea avem împreună o fetiță de 3 ani si acum este însărcinată cu alt bărbat noi ne-am hotarat sa mergem ... (vezi toată discuția)
Test adn Lilylili Lilylili Buna seara!am un copil din relatia anterioara ,care este pe numele meu ,nu l a recunoscut tatal .Si as dori sa stiu daca, il pot da in judecata doar sa faca ... (vezi toată discuția)