avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... re-eliberare acte de identitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

re-eliberare acte de identitate

Buna seara!
Sotul meu mi-a luat certificatul de casatorie, certificatul de nastere al fiicei noastre minore si cartea de identitate pentru a nu putea introduce actiune de divort.
Cun procedez in re-eliberarea actelor si in ce ordine?
Precizez ca mai am ca acte personale certificatul meu de nastere, permisul meu de conducere si livretul de familie.
Va multumesc anticipat.
Ingrid Todoran
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:56, 10 August 2011
Cel intai, mergeti si va faceti un nou buletin, sa va puteti legitima in fata celorlalte autoritati.
Apoi, mergeti la Biroul de stare civila unde v-ati casatorit si solicitati un duplicat al certificatului de casatorie; la fel procedati si pt. obtinerea unui duplicat al certificatului de nastere al copilului.
Daca intre timp, nu v-ati impacat cu sotul, puteti introduce si actiunea de divort, folosindu-va de noile acte obtinute ( la Judecatoria unde veti depune cererea de chemare in judecata, se depun doar xerocopiile acestora).
Cea mai simpla si rapida solutie este sa cereti elberarea unei carti provizorii de identitate.

Pentru aceasta va trebuie:
a. 3 poze tip buletin
b. 2 taxe platite la Impozite si taxe: 1 leu + 4 lei
c. certificatul de nastere original + copie
d. act de proprietate asupra unui imobil, daca aveti.

La motivul solicitarii cartii provizorii, spuneti / scrieti ''Lipsa certificat de casatorie''.

Cu acest act de identitate provizoriu veti putea solicita Biroului de Stare Civila eliberarea de duplicate ale certificatului de casatorie si al certificatului de nastere al micutei. De asemenea puteti introduce actiunea de divort.

Succes :luck:

Completare
Cererile pentru eliberarea de duplicate se pot solicita la Biroul de stare civila de la locul de domiciliu, indiferent de localitatea in care v-ati casatorit.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat nastere elenae elenae Buna ziua, ma poate lamuri cineva? Soacra mea si-a pierdut certificatul de nastre locuieste in Constanta si are 80 de ani, dar a fost nascuta in Ialomita. Am ... (vezi toată discuția)
Buletin fara certificatul de casatorie RENATINA RENATINA buna seara as vrea sa stiu cum pot sami fac buletinul lam pierdut in sicilia am venit acasa cu o foaie platita de la ambasada dar in romania supriza de cand am ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)