avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... arhiva asociatiei?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

arhiva asociatiei?

Socrul meu a fost administrator destul de mult timp şi acum 3 ani a predat situaţia altui administrator. Problema este ca dosarele adunate în ani nu le preia nimeni: asociaţia spune că nu e treaba lor şi să le ducă la arhivă, iar arhiva, la fel, nu e treaba lor, aşa că tot la noi în pivniţă sunt. Responsabilitatea cui este să păstreze arhiva? Dacă se întâmplă ceva cu ea, se degradează sau dispare, vina cui este? Ce să facem să scăpăm de ea? Socrul meu nu mai este nici măcar membru în asociaţie şi nu văd logica de a păstra el arhiva.
Poate să îmi spună cineva exact a cui proprietate este arhiva, cine trebuie să o păstreze şi cum procedăm să ne eliberăm de ea?
Vă mulţumesc anticipat:love2:
Cel mai recent răspuns: TheaNicolescu , utilizator 15:42, 21 August 2008
Olteanu Loredana a scris:

Socrul meu a fost administrator destul de mult timp şi acum 3 ani a predat situaţia altui administrator. Problema este ca dosarele adunate în ani nu le preia nimeni: asociaţia spune că nu e treaba lor şi să le ducă la arhivă, iar arhiva, la fel, nu e treaba lor, aşa că tot la noi în pivniţă sunt. Responsabilitatea cui este să păstreze arhiva? Dacă se întâmplă ceva cu ea, se degradează sau dispare, vina cui este? Ce să facem să scăpăm de ea? Socrul meu nu mai este nici măcar membru în asociaţie şi nu văd logica de a păstra el arhiva.
Poate să îmi spună cineva exact a cui proprietate este arhiva, cine trebuie să o păstreze şi cum procedăm să ne eliberăm de ea?
Vă mulţumesc anticipat:love2:
arhiva blocului apartine blocului, nu administratorului, presedintelui sau membrilor comitetului executiv. dupa parerea mea, aceasta nici macar nu trebuia sa stea in posesia administratorului, ci a presedintelui, administratorul fiind un angajat al asociatiei, iar presedintele fiind reprezentantul asociatiei, conform legii 230/2007 :
Art. 31. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2) Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.

dupa parerea mea, ar trebui sa faceti o cerere scrisa presedintelui prin care sa-i solicitati preluarea arhivei pe care o aveti de la socrul dvs, in caz contrar urmind ca sa o duceti la gunoi sau la REMAT, raspunderea pentru eventuale probleme revenindu-i acestuia (presedintelui).
cererea sa o intocmitiin dublu exemplar (specificati acest lucruin ea) si sa contina semnaturile proprietarului apartamentului si presedintelui, precum si data la care o predati acestuia. in 30 zile presedintele trebuie sa va dea un raspuns scris la cererea dvs, iar un raspuns negativ din partea lui va exonereaza de raspunderea asupra integritatii arhivei, el asumindu-si astfel raspunderea prin negatia trimisa.
este posibil sa gresesc, dar eu asa as proceda.;)
Mulţumesc mult, aşa o să procedez şi sper că se rezolvă.:D
Toate actele se predau la arhiva insotite de un proces verbal de predare-primire in care se mentioneaza fiecare dosar ce reprezinta (facturi si chitante furnizori, salarii, diverse acte de cheltuieli etc.) , numarul de chitantiere. Asta depinde de ce atributii a mai avut administratie+contabilitate+casierie. Procesul verbal se dateaza si se semneaza in dublu exemplar de predator si primitor. Un exemplar se inmaneaza primitorului si altul ramane la predator.
Nu avem arfiva.Nu stim unde sunt actele asociatiei,se pare ca in locuinta ad-torului.Nu avem acces la acte.nu ni se elibereaza copiixeros de vreun act cerut la nevoie.Arhiva nu trebuie sa stea in sediul asociatiei?Avem dreptul la arhiva sa vedem vreun act?Cunosc legea ca am citit-o,copiat-o.Dar unai legea si alta aplicarea ei.Ce trebuie facut pentru respectarea legii?
Nu avem arfiva.Nu stim unde sunt actele asociatiei,se pare ca in locuinta ad-torului.Nu avem acces la acte.nu ni se elibereaza copiixeros de vreun act cerut la nevoie.Arhiva nu trebuie sa stea in sediul asociatiei?Avem dreptul la arhiva sa vedem vreun act?Cunosc legea ca am citit-o,copiat-o.Dar unai legea si alta aplicarea ei.Ce trebuie facut pentru respectarea legii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj incompleta MihaelaVlad10 MihaelaVlad10 o persoana a lucrat la o societate timp de doi ani, apoi a lucrat la o alta societate care l-a trimis in somaj. la a doua societate nu are un an complet, asa ... (vezi toată discuția)
Arhiva asociatiei de proprietari M. Gradinaru M. Gradinaru Buna ziua! La inceputul acestei luni a aparut in presa un articol si un interviu al presedintelui unei federatii a asociatiilor de proprietari avand ca ... (vezi toată discuția)
Dosarele de personal lauraadriana lauraadriana Care este termenul de pastrare al dosarelor de personal in arhiva unei societati comerciale private? (vezi toată discuția)