avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... SRL-D - totul despre.....
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

SRL-D - totul despre.....

M-am hotarat sa infiintez un SRL-D . Cum scriam intr-un alt subiect, activitatile sunt de tipul after-school.
De la primul pas m-am confruntat cu un noian de intrebari pe care UN DEBUTANT, inevitabil, le are. Nu am avut absolut nicio treaba pana acum in acest domeniu, astfel incat sunt tabula rasa, nici macar sediile institutiilor nu stiu unde se afla (bine, am aflat intre timp).
De multe ori mi s-a intamplat sa nu stiu CUI sa adresez o intrebare, sa ma lamureasca intr-o chestiune. Cautarea pe net nu prea m-a ajutat - raspunsuri vagi, nesigure, intr-o doara samd.
Deci, voi incerca sa adun in acest subiect experientele mele personale. Am rugamintea sa va exprimati toti cei care aveti experiente concrete. Va rog din suflet sa evitati postarile de genul copy-paste din regulament AIPPIMM - stiu si eu sa citesc, mi-e mai greu sa interpretez si sa corelez cu situatia concreta.
Pana una alta:
- am inceput cu rezervarea numelui - simplu, rapid, pe loc, la Registrul Comertului,
- apoi, de la impozite si taxe un certificat de ROL fiscal - pe loc, taxe de 5 lei
- se compune apoi un contract de comodat (daca e cazul, sau inchiriere, depinde) - aici se poate apela la un specialist sau se poate descarca de pe net si adapta situatiei concrete
ATENTIE - perioada de derulare a contractului NU se trece nelimitata, in ciuda oricaror considerente; acesta va fi primit si inregistrat doar daca se trece un termen (50 ani, 99 ani...). Nu trebuie autentificat, doar inregistrat la ANAF Registratura. Acest lucru se poate face simultan cu operatiunea descrisa la punctul urmator
- de la ANAF se obtine un certificat si o adeverinta de unicitate sediu - in baza:copie dovada retinere nume, copie contract comodat, recenzie primarie cu adresa locatiei, timbre fiscale 2x2 lei, copie CI - 3 zile lucratoare
- la acestea se adauga o copie CI
- cerere inregistrare, Anexa 1 si declaratie model 2 - formulare tipizate de la Registrul comertului
- tot acolo mi s-a mai cerut si o declaratie pe proprie raspundere (nu m-am lamurit pentru ce) care se solicita in avans la ei, in baza copiei CI, contractului de comodat si a rezervarii denumirii, pe care se semneaza si se scrie "cf cu originalul" - a doua zi
- se deschide contract de cont de capital social la o banca cu un depozit de 200 lei, taxa de deschidere 15 lei
Toate aceste acte se aduna intr-un dosarel si se depun la Registru si apoi se asteapta - 3-14 zile.
Dupa acest moment, firma e infiintata. Trebuie sa anuntati autoritatea teritoriala care se ocupa de proiectele de acest gen d einfiintarea firmei - se poate face si pe mail.
Suna simplu, dar ia timp. Acum e ceva mai liber pe la birouri, intreprinzatorii sunt in vacanta :)) asa ca nu se pierde prea mult cu asteptatul.
De aici incepe adevarata provocare - proiectul.
Dar mai povestesc pe masura ce pargurg etapele.
Una din lectiile invatate - cel mai sigur raspuns la vreo intrebare il obtineti de la AIPPIMM - vezi tel pe siteul lor. Era sa o incurc - vroiam sa infiintez si un ONG si imi pierdeam compatibilitatea cu programul lor, desi 2 avocati si un angajat Registru mi-au spus ca nu vad niciun impediment. Asa ca am stopat momentan ONG-ul.
ATENTIE - nu uitati sa specificati peste tot ca e vorba de un SRL-D
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
mikas, utilizator
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 11:49, 17 August 2011
Actul constitutiv al SRL-D pe care am uitat sa-l mentionez mai sus :"> vi se poate oferi gratuit, daca depuneti o cerere la Registru, in baza copiei CI, contract comodat, rezervare denumire.
Momentan fondurile sunt epuizate, dar inscrierea planurilor de afacere se poate face in continuare, in speranta ca se vor suplimenta fondurile.
Intrebare - sunt obligata sa am 2 angajati din momentul infiintarii firmei sau pot sta fara niciun angajat pana la momentul obtinerii unei finantari sau dezvoltarii activitatii?
Am aflat raspunsul - din momentul inceperii activitatii, minim 2 angajati.
O alta precizare - chiar daca nu optati pentru finantare sau sunteti pe lista de asteptare, puteti desfasura activitati pe SRL-D. Aceste activitati, insa, nu vor fi luate in calcul la proiectul deja depus sau care se va depune.
Am luat azi actele de la Registru :thumbup:
Urmatorul pas: in maxim 10 zile trebuie sa trimit (inclusiv pe mail) copiile acestor acte (Certificat, certificat constatator, rezolutie) precum si a actului constitutiv, plus o notificare de inregistrare catre Oficiul regional care se ocupa de IMM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru acte srl-d ElenaComanescu ElenaComanescu Buna seara, Doresc sa infiintez o societate SRL-D si m-am impotmolit cu actele: - Dovezi privind efectuarea varsamintelor aporturilor subscrise de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d vlad_crisan vlad_crisan Buna ziua! Am o nedumerire. In momentul de fata, inainte sa se dea drumul la programul cu ajutorul de 10000 euro, se poate infiinta SRL-D? Si daca da, firma ... (vezi toată discuția)
Aippimm bob02008 bob02008 Buna ziua, am infiintat acum doua luni un SRL-D. Stiu ca o prima regula a acestui program oferit de stat este de a instiinta Departamentul pentru ... (vezi toată discuția)