avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cind te poti adresa catre CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cind te poti adresa catre CEDO

Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:

Te poti adresa catre CEDO si in cazul in care in tara ai epuizat toate procedurile administrative de rezolvare a unei spete fara a avea nici un rezultat pozitiv ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:52, 3 Septembrie 2011
Exact, atunci cand au fost epuizate toate caile de atac la nivel national si considerati ca va fost incalcat un drept garantat de conventie.
dumibog a scris:

Te poti adresa catre CEDO si in cazul in care in tara ai epuizat toate procedurile administrative de rezolvare a unei spete fara a avea nici un rezultat pozitiv ?

Va multumesc

Despre conditiile de admisibilitate a unei cereri la CEDO gasiti detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

In mod evident, conditiile de admisibilitate sunt cele aratate expres de art. 35 al Conventiei si, in ceea ce priveste termenul de 6 luni, acesta reprezinta doar regula generala de interpretare, dar, prin jurisprudenta sa, Curtea Europeana l-a nuantat.
1. Astfel, termenul de 6 luni este interpretat de la data cand aplicantul avea posibilitatea sa cunoasca motivarea instantei finale, de recurs. Prin aceasta se intelege ca termenul curge din prima zi in care dosarul s-a aflat in arhiva, la dispozitia justitiabilului. Daca judecatorii au intarziat motivarea, termenul de 6 luni va curge dupa ce aceasta va fi disponibila;
2. In cazul in care se arata o neexecutare a hotararii judecatoresti definitifa, termenul de 6 luni nu este aplicabil, din contra, Curtea cere trecerea unui termen suficient de lung pentru a fi posibila executarea;
3. Exista si alte exceptii, precum faptele de rele tratamente in penitenciare - Art.3 - care pot exista in forma continua....
dumibog a scris:

Va multumesc

Trebuie sa deschideti proces si de abia apoi sa sesizati CEDO...daca veti pierde procesul si v-a fost incalcat un drept fundamental garantat de conventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

cedo - procedura pentru actiune adiadiadi adiadiadi Curtea de apel mi-a respins recursul pentru o actiune avand ca obiect comunicarea de informatii publice - Legea 544. Ce pasi trebuie urmati pentru a depune ... (vezi toată discuția)
Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut. poate urma cedo? emillius emillius Buna ziua, Fratele meu a pierdut in recurs un proces impotriva unei banci, decizie irevocabila. Se poate adresa CEDO sau mai trebuie atacata aceasta decizie ... (vezi toată discuția)