avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... revenire in tara ptr a intocmi actul individual a unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

revenire in tara ptr a intocmi actul individual a unui minor atunci cind un parinte paraseste familia

Sunt femeie si am 3 copii sunt stabilita de 10 ani in spania in urma cu 4 ani fiind si sotul cu noi ne-am despartit printr-o denuntie de maltrato , el a parasit spania si sa intors in romania nemastiind de el, pentru ca eu nu am mai facut nicio denuntie in care sa cer drepturile de ajutor de intretinere a copiilor lel de in toti acesti ani nu sa facut responsabil de nimic .sunt nevoita a ma reintoarce in tara ptr incmirea actului individual al minorlui de 14 el refuza sa faca imputernicire notariala ptr a calatorii cu fiica mea , as dorii sa stiu ce trebuie sa fac daca un divort stabilit pe teritoriul unei tari este valabil in romania
Cel mai recent răspuns: dora40 , utilizator 14:52, 11 August 2011
Da, este valabil un divort pronuntat in Spania in Romania .. in acest caz, mergeti la Consulatul Romaniei din Spania si transcrieti hotararea de divort ...

Daca in hotarare este specificat faptul ca va este incredintat copilul minor spre crestere, atunci nu mai aveti nevoie de procura din partea tatalui pentru a calatori cu fiica dvs.
va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere ci cand nu esti in tara Milea Alexandru Milea Alexandru am niste prieteni care sunt in Spania. Prietena noastra are o fata care a venit dupa ea in Spania cand nu avea 14 ani deci nu avea CI. Prietena noastra este ... (vezi toată discuția)
Aducerea familiei inapoi din spania cristak1 cristak1 Am sotia si copii in spania si in urma unei dispute intre noi doi eu am fost retinut si mi sa pus interdictie sa ma apropii de ei.Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)