As vrea sa donez 2 pisici,
mi-ar fi de folos un contract de adoptie
...prin care noii stapani sa fie responsabilizati si sa raspunda legal de faptele for in cazul in care nu ingrijesc corespunzator sau ii abandoneaza.
Exista asa ceva in Romania, in baza caror legi si cum se aplica...
(adica e doar poveste ca multe din legile noastre sau chiar se pot pedepsi cei care nu respacta contractul) ?
Sunt surprins ca 2 pisici vii vreti sa le faceti "obiect de donatie"
Cred ca exista o confuzie de sens privind adoptia.
Sunteti convinsa ca o hartie scrisa responsabilizeaza real un detinator de pisici ?
Sunt tot mai multi " iubitori" de animale de companie dar tot mai putini "ingrijitori" reali ai nevoilor lor firesti.
Laudabil efort privind protectia animalelor. Dar subiectul are elemente greu de abordat decizional. Ce facem ? Sterilizam pisica ? Ucidem pisicutii sau pisicutile ? Nu le ucidem dar le abandonam intro curte sau intre blocuri si se decurca ele ? Tinem in preajma pisici "cat incape" ca suntem cu mila pentru animale pe care nimeni nu le vrea ?
Incerc sa plasez (poate suna mai bine decat donez) un pisic...
...i mi-e teama ca incape pe mana vreunui ciudat care il va chinui sau il va arunca la primul pas gresit al pisicului.
In concluzie: nu se poate face nimic legal prin care cel care primeste pisicul spre ingrijire sa poata raspunde in fata unor autoritati in cazul in care se comporta neadecvat ?
Sau sa dati datele de contact si localitatea unde locuiti si poate chiar un utilizator al avocatnet .ro sa doreasca sa aibe o pisica.
sunt din bucuresti, dar as putea transporta pisicii si in alte orase.este important sa le fie bine lor si nu efortul meu de a le gasi stapani buni. pot trimite poze pe e-mail - la cerere cu un mesaj prvat catre mine, si va asigur ca este greu sa nu te indragostesti de cei doi nazdravani, cu blanita cum e cafeaua cu lapte si ochii albastrii. nu stiu daca pe avocanet se pot pune anunturi ...
[quot]...i mi-e teama ca incape pe mana vreunui ciudat care il va chinui sau il va arunca la primul pas gresit al pisicului.
Nu cred ca e justificata teama dvs. . Exista ca posibilitate dar e minora ca probabilitate. Cine isi ia un animal nu il ia cu gandul sa-l chinuie sau sa-l abandoneze. Sunt si soti care isi chinuie sotiile. Dar asta nu e un motiv ca evitam casatoria.
Sunt convins ca pisicuta dvs. va avea un stapan si prieten asa cum il doriti.
~ final discuție ~