avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce se intampla cu firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce se intampla cu firma?

Buna ziua,
ma aflu si eu intr-o dilema si sper sa gasesc o indrumare: detin un srl care are activitatea suspendata pe acea perioada de trei ani (impozitul forfetar) si in prezent as dori sa imi infiintez o intreprindere individuala. Ce se va intampla cu srl-ul dupa ce trec cei 3 ani, mai pot prelungi voluntar suspendarea?; voi fi obligata sa reiau activitatea pe ea? ; nu as vrea sa am doua belele pe cap. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: irinaescu , utilizator 16:53, 14 August 2011
Dupa cei trei ani, trebuie sa reluati activitatea si apoi puteti opta pentru dizolvarea volutara a societatii.
Multumesc pentru raspuns, dar in cazul in care eu nu doresc sa reiau activitatea pe societate, pot sa declar inactivitate temporara?; situatie de altfel in care era si inainte de a fi suspendata activitatea. Cu respect.
La expirarea celor trei ani, registrul comertului are obligatia sa va reia din oficiu activitatea. Dupa o zi de la reluarea activitatii din oficiu de catre registrul comertului, puteti fara nicio problema sa depuneti o noua hotarare de reluare a activitatii pe inca trei ani. Va asigur ca aceasta este practica tuturor registrelor din tara.
Ma scuzati... rectific: puteti sa depuneti o noua hotarare de suspendare a activitatii a societatii pe o perioada de trei ani.
Va multumesc si as mai avea cateva intrebari privitoare la activitatea Intreprinderii Individuale pe care as vrea sa o infiintez (daca nu voi obligata sa continui activitatea pe srl):
- pe sediul social cate srl-uri, pfa-uri pot fi inscrise?
- la estimarea venitului net impozabil voi trebui sa ma inscriu intr-o suma minima?
- neavand CIM in alta parte, sunt obligata sa imi platesc pensia si sanatatea?
- pensia si sanatatea vor fi scazute la calculul venitului net impozabil?

Multumesc anticipat si scuzati-mi "nepriceperea"....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din conservare srl WEO WEO Cu trei ani in urma am facut actele la Registrul comertului pentru intrarea unui SRL in conservare (cu scopul de a scapa de impozitul forfetar de atunci). In 4 ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar... bufon65 bufon65 Buna ziua Vreau sa stiu daca pentru AF se plateste impozitul forfetar . Va multumesc anticipat . (vezi toată discuția)
Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. consecinte daca ea nu este reactivata. Ioana-S Ioana-S Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In ... (vezi toată discuția)