avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce se intampla cu firma?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce se intampla cu firma?

Buna ziua,
ma aflu si eu intr-o dilema si sper sa gasesc o indrumare: detin un srl care are activitatea suspendata pe acea perioada de trei ani (impozitul forfetar) si in prezent as dori sa imi infiintez o intreprindere individuala. Ce se va intampla cu srl-ul dupa ce trec cei 3 ani, mai pot prelungi voluntar suspendarea?; voi fi obligata sa reiau activitatea pe ea? ; nu as vrea sa am doua belele pe cap. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: irinaescu , utilizator 16:53, 14 August 2011
Dupa cei trei ani, trebuie sa reluati activitatea si apoi puteti opta pentru dizolvarea volutara a societatii.
Multumesc pentru raspuns, dar in cazul in care eu nu doresc sa reiau activitatea pe societate, pot sa declar inactivitate temporara?; situatie de altfel in care era si inainte de a fi suspendata activitatea. Cu respect.
La expirarea celor trei ani, registrul comertului are obligatia sa va reia din oficiu activitatea. Dupa o zi de la reluarea activitatii din oficiu de catre registrul comertului, puteti fara nicio problema sa depuneti o noua hotarare de reluare a activitatii pe inca trei ani. Va asigur ca aceasta este practica tuturor registrelor din tara.
Ma scuzati... rectific: puteti sa depuneti o noua hotarare de suspendare a activitatii a societatii pe o perioada de trei ani.
Va multumesc si as mai avea cateva intrebari privitoare la activitatea Intreprinderii Individuale pe care as vrea sa o infiintez (daca nu voi obligata sa continui activitatea pe srl):
- pe sediul social cate srl-uri, pfa-uri pot fi inscrise?
- la estimarea venitului net impozabil voi trebui sa ma inscriu intr-o suma minima?
- neavand CIM in alta parte, sunt obligata sa imi platesc pensia si sanatatea?
- pensia si sanatatea vor fi scazute la calculul venitului net impozabil?

Multumesc anticipat si scuzati-mi "nepriceperea"....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din conservare srl WEO WEO Cu trei ani in urma am facut actele la Registrul comertului pentru intrarea unui SRL in conservare (cu scopul de a scapa de impozitul forfetar de atunci). In 4 ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar... bufon65 bufon65 Buna ziua Vreau sa stiu daca pentru AF se plateste impozitul forfetar . Va multumesc anticipat . (vezi toată discuția)
Societate comerciala suspendata pe termen de 3 ani. consecinte daca ea nu este reactivata. Ioana-S Ioana-S Dupa cum se stie, acum 3 ani a existat o avalansa de suspendari de societati comerciale, datorita aparitiei acelui mult hulit si inutil impozit forfetar. In ... (vezi toată discuția)