avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozit forfetar...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozit forfetar...

Buna ziua
Vreau sa stiu daca pentru AF se plateste impozitul forfetar .
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: cris.mihail , utilizator 19:41, 26 Mai 2009
Impozitul "forfetar" denumit prin OUG nr.34/2009 "impozit minim" se aplica numai persoanelor juridice - societati comerciale care platesc impozit pe profit. Intreprinderea familiala -fosta Asociatie familiala- nu este persoana juridica, membrii acesteia platesc impozit pe venit.

Potrivit OUG nr.44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale:
Art. 30. - (1) Intreprinderea familiala nu are patrimoniu propriu si nu dobandeste personalitate juridica prin inregistrarea in registrul comertului.
"Art. 31. - Membrii intreprinderii familiale sunt comercianti persoane fizice de la data inregistrarii acesteia in registrul comertului........"
buna ziua
am si eu o intrebare.Imi cer scuze ca am ales aceasta cale de a afla raspunsul, si nu am studiat mai intati legislatioa in vigoare ssa gasesc un raspuns.
Am un SRL infiintat in 2005 si am avut activitate un an de zile dar pana in 2008 am depus toate actele contabile la fisc.in 2008 balanta era zero intrucat nu mai desfasuram nici un fel de activitate.Patrimoniul firmei este de aproximativ 300 lei si ma costa am inteles vreo 1000-1500 lei sa o dizolv.Ce se intampla daca nu mai depun actele contabile in continuare?Trebuie sa o suspend sa nu platesc impozitul forfetar?
Va multumesc anticipat.
Daca nu doriti sa o lichidati , da!...ca sa nu platiti impozit forfetar puteti sa o suspendati pentru o perioada de 3 ani. Atentie!...veti plati impozit forfetar pe perioada 01.05.2009 pana suspendati activitatea.
Daca nu depuneti situatia financiara Oficiul Registrului va cere lichidarea din oficiu.
si dupa cat timp solicita lichidarea RC?
trebuie sa platesc impozitul pana atunci?
daca srl nu are alte active se umbla la buzunarul administratorului?
multumesc anticipat si pentru postarea anterioara.cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar pt. firma in proces de lichidare kyra78 kyra78 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in legatura cu impozitul forfetar. Situatia este urmatoarea. Firma a fost infiintata in anul 2003, iar din data de 01.05.2006 ... (vezi toată discuția)
Af sau srl OleacuMihai OleacuMihai As dori sa deschid un mic magazin mixt intr-o localitate de langa Bucuresti pe care sa-l administrez eu si familia ,sotia si mama. Va rog sa-mi dati un sfat ... (vezi toată discuția)
Asociatiile familiare platesc impozit forfetar? tolanita tolanita BUNA ZIUA, AM UN SRL LA TARA,FARA SALARIATI DOAR ASOCIAT UNIC, PENTRU CARE A TREBUIT SA FAC CARD DE CREDIT CA SA PLATESC IMPOZITUL FORFETAR. AS VREA SA IL ... (vezi toată discuția)