avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită creditorul poate participa la licitatie ?
Discuție deschisă în Executare silită

creditorul poate participa la licitatie ?

Un apartament este scos la vinzare prin licitatie publica pentru acoperirea unei datorii provenite din executare silita. Are voie creditorul sa-l cumpere (adaugind diferenta) pentru a-si putea recupera datoria? Mentionez ca, creditorul a detinut acel apartament fiind evacuat datorita unei reintoarceri a unei licitatii.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:43, 11 August 2011
Da, creditorul poate sa adjudece imobilul, la minim 75% din valoarea de evaluare, oferind creanta sa in schimb si diferenta pana la 75%, plus plata creantelor eventualilor alti creditori privilegiati si/plata proportionala a creantelor creditorilor cu acelasi rang de preferinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adjudecare licitatie publica ContSters333333 ContSters333333 Fac o intrebare aici pe contul amicilor mei : Daca am de incasat o sulta penru o parte din casa dupa apratja judiciar , piritii nu platesc si fac executare ... (vezi toată discuția)
Bunuri sechestrate si scoase la licitatie ContSters69061 ContSters69061 Ce trebuie sa plateasca creditorul care vrea sa cumpere el bunurile sechestrate de executor si scoase la licitatie publica. Mai exista un creditor al aceluiasi ... (vezi toată discuția)
Licitatie cumparare apartament de catre cumnat. yamada yamada Fratele sotiei mele poate participa la o licitatie de cumparare a unui apartament ce imi apartine, scos la licitatie in urma cererii de executare silita din ... (vezi toată discuția)