Buna ziua, am si eu urmatoarea speta, a carei rezolvare nu o gasesc :
Bunica X a cumparat in anul 1936, un teren in suprafata de 200 mp, la acel moment fiind necasatorita.
S-a casatorit cu Y cativa ani mai tarziu.
In 1960, Y decedeaza si la deschiderea succesiunii, se prezinta mostenitorii lui Y, care cer ca si terenul si casa ridicata in timpul casatoriei de X si Y, sa intre in masa succesorala.
Bunica X, ii da in judecata si obtine in 1961, decizia prin care se stipuleaza urmatoarele :
- terenul in suparafata de 200 mp pe care s-a ridicat constructia, este un bun propriu al sotiei (bunica X) si nu intra in masa succesorala.
- in ceea ce priveste constructia, ridicata in timpul casatoriei de X si Y, in urma decesului lui Y, sotiei sale ii revine 3/4 din aceasta constructie, iar mostenitorilor lui Y, le revine 1/4.
Bunica X a platit in acelasi an, mostenitorilor lui Y, contravaloarea a 1/4 din constructia evaluata de catre tribunalul Tudor Vladimirescu, necerand insa nici o chitanta ca dovada a efectuarii acestei plati.
Bunica X a decedat in anul 1984, lasandu-i mostenire bunicii Z, 3/4 din casa, alaturi de terenul de 200 mp.
Bunica Z mi-a vandut proprietatea formata din 3/4 din casa + terenul aferent de 200 mp, in anul 1985 prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de uz viager.
Bunica Z a decedat in anul 2008, prin aceasta stingandu-se sarcina impusa asupra proprietatii (uz viager).
In calitate de proprietar, am incercat sa obtin certificatul de urbanism necesar autorizatiei de constructie, insa mi s-a spus ca nu pot face acest lucru pana nu faca dovada proprietatii depline, asupra constructiei (mie revenindu-mi doar 3/4 din aceasta constructie prin actul de V-C incheiat intre mine si bunica Z, in anul 1985).
In acest moment, as vrea sa intregesc proprietatea, dovedind faptul ca imi apartine casa in intregime si nu numai 3/4 din constructie.
Mentionez ca niciodata mostenitorii lui Y (sotul bunicii X) nu au cerut vreun drept asupra constructiei in cauza.
Nu ii cunosc si nu stiu cum pot da de ei, de altfel nici nu cred ca are relevanta.
Ce pot sa fac pentru a face dovada proprietatii depline a constructiei respective?
Multumesc.
Daca la acel moment s-a platit partea de 1/4 din casa insa nu am nici macar un inceput de dovada scrisa, nu pot dovedi prin proba cu martori coroborata cu faptul ca timp de 50 de ani, nimeni nu a mai cerut acel sfert?