avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de construire de la primarie?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de construire de la primarie?

Buna ziua! Am niste vecini care locuiesc la parter intr-un bloc din sectorul 5.As vrea sa stiu daca acestia au dreptul de a-si construi acces separat de cel principal in bloc.Este vorba de accesul in locuinta proprie, prin fata blocului, in dreptul apartamentului in care locuiesc. Aveau nevoie de o autorizatie pentru aceasta? Si daca da, cum pot afla daca au avut aprobare si de la cine? Unde pot verifica si eventual depune o sesizare in vederea unui control de la cei abilitati?
In acelasi timp, vreau sa stiu daca oricine are dreptul sa ia decizia de a taia un copac din spatiul verde al blocului, fara a cere acceptul celorlalti locatari sau macar a-i consulta. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 00:10, 12 August 2011
Mergeti la serviciul urbanism din cadrul Primariei sector 5 si verificati daca a fost emisa autorizatie de construire pentru modificare acces ... in principiu, pentru eliberarea autorizatiei era nevoie de acordul vecinilor. Daca nu exista autorizatie se poate dispune amendarea si aducerea spatiului la starea anterioara.
Cu privire la copaci ... probabil ca tot la primarie puteti gasi un raspuns ... din cate stiu au fost ceva accidente din cauza copacilor cazuti si probabil ca au fost desemnate ceva persoane care sa se ocupe de identificarea copacilor cu risc si inlaturarea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere corcodus din gradina blocului liliana_grebanus liliana_grebanus Recent am construit o extensie la parterul unui bloc pe baza unei autorizatii de constructie eliberata de Primarie privind amenajare sediu firma, creare alee ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)