Buna ziua! Am niste vecini care locuiesc la parter intr-un bloc din sectorul 5.As vrea sa stiu daca acestia au dreptul de a-si construi acces separat de cel principal in bloc.Este vorba de accesul in locuinta proprie, prin fata blocului, in dreptul apartamentului in care locuiesc. Aveau nevoie de o autorizatie pentru aceasta? Si daca da, cum pot afla daca au avut aprobare si de la cine? Unde pot verifica si eventual depune o sesizare in vederea unui control de la cei abilitati?
In acelasi timp, vreau sa stiu daca oricine are dreptul sa ia decizia de a taia un copac din spatiul verde al blocului, fara a cere acceptul celorlalti locatari sau macar a-i consulta. Va multumesc.
Mergeti la serviciul urbanism din cadrul Primariei sector 5 si verificati daca a fost emisa autorizatie de construire pentru modificare acces ... in principiu, pentru eliberarea autorizatiei era nevoie de acordul vecinilor. Daca nu exista autorizatie se poate dispune amendarea si aducerea spatiului la starea anterioara.
Cu privire la copaci ... probabil ca tot la primarie puteti gasi un raspuns ... din cate stiu au fost ceva accidente din cauza copacilor cazuti si probabil ca au fost desemnate ceva persoane care sa se ocupe de identificarea copacilor cu risc si inlaturarea acestora.