in 2008 am incheiat un abonament upc. Pe 30 nov. 2010 am sunat si am cerut sa trec la un abonament mai mic deoarece viteza era oricum proasta.Azi am incecat sa reziliez abonamentul si am constatat ca nu pot deoarece ei sustin ca am incheiat si un alt contract pe 30 nov 2010 deci sunt in perioada contractuala.Sunt cam socat, stiu ca exista o lege a contractelor la distanta, dar nu a fost vorba niciodata de asa ceva la telefon.Cum il pot rezilia?Cum demonstrez ca nu mi-am dat niciodata acceptul?
multumesc.
Trebuie să vi se prezinte contractul nou...Pe baza acestui act puteţi face alte demersuri pentru a vedea cine l-a închietat...Contrcatul la distanţă e altă problemă...Decci solicitaţi contractul în vigoare....Dacă nu vi se preziintă adresaţi-vă OPC....
nu inteleg cum, cu contractul la distanta este o alta problema?
pai de la el pleaca tot, ei factureaza in baza acelui contract la distanta, sa cer sa mi se prezinte contractul la distanta?
Contractul de la distan?? poate fi,în viziunea lor, ?i ce cel încheiat printr-un accept telefonic sau trimis prin po?t?....Trebuie s? cere?i exact contractul care este acum în desf??urare
Stimate domnule,
iti spun din experienta proprie care ar trebui sa fie pasii de urmat ca sa scapi de upc....nu exagerez deloc, termenul potrivit este acela de ,,a scapa'', pt ca politica acestei firme este una absolut inselatoare, in defavoarea clientului. Deci:
- faci o cerere de reziliere, in 2 ex, dupa toate regulile artei, mentionand datele importante din contract si anexand ultima factura achitata;
- te duci la sediul upc, la casierie - pt ca nu un birou separat pt sesizari, reclamatii, rezilieri etc, deci, cum spuneam, asta e politica firmei, sa te descurajeze, pana renunti la actiunea ta;
- ii spui, f. hotarat, acelei doamne, sa-ti inregistreze cererea...nu va face asta decat dupa ce ridici vocea si ii spui ca de-acolo te duci direct la avocat si ii dai in judecata.
- te va indruma catre un tel. din acel sediu, singurul mediu prin care,,chipurile", poti sa reziliezi contractul;
-daca ai noroc si ti se raspunde, ii spui acelei dre impertinente, f. hotarat, ca vrei sa reziliei contractul...te va aburi, ca ai facut tu prelungire de contract prin tel, ca nu se poate, ca...etc...ii spui sa citeasca din nou definitia contractului, ca ii dai in judecata daca ti-au prelungit contractul fara acordul tau scris si insisti sa iti dea un nr. electronic al cererii de reziliere;
- daca il obtii, te duci acolo, in sediul in care esti, la seful cel mai mare, ii spui sa iti confirme acel nr electronic si nu pleci decat daca iti stampileaza si semneaza ei acea hartie, pe care sa fie scris ,,nr electronic al contractului de reziliere nr......, acordat la data de......
- dupa toate astea, si dupa 30 de zile, vei scapa de ei...
- eu asa am patit si tot asa am scapat de ei...succes!!!:D