avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Buna ziua din nou,

Tata mai are un baiat din prima casatorie si pe mine si vrea sa-mi faca contract de intretinere pe casa ca sa-mi ramana mie, sa nu am probleme cu succesiunea. A fost la un notar si asa a fost sfatuit, ca un contract de intretinere e mai bun (sigur) decat unul de v-c.

Daca e facut acest contract de intretinere fratele meu il va putea ataca cu succes dupa moartea tatalui meu ?

Multumesc.
orice act poate fi atacat in instanta. insa contractul de vanzare-cumparare este un act care f greu e anulat de catre instanta. notarul l-a sfatuit f bine pe tatal dvs.
Nu doar ca fratele tau poate ataca contractul de intretinere, ci chiar beneficiarul intretinerii (tatal tau) se poate razgandi si sa doreasca/solicite anularea contractului din diverse motive. Asa ca, contractul de vanzare cumpare ESTE SFANT !!!
In rest, NUMAI DE BINE !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la mostenire lili_mix lili_mix buna seara daca exista cineva binevoitor sa-mi raspunda la o intrebare ii sunt foarte recunoscator. fratele meu incearca pe ascuns sa faca tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare dintre tata si fiu mlan mlan pun in discutie si caut solutie pentru un caz care da destul de multa bataie de cap! Situatia este urmatoarea: cu 5-6 ani in urma s-a incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare ContSters123668 ContSters123668 ce act de vanz-cump nu poate fi atacat in instanta.sunt singur la parinti,tatal meu are un copil din alta relatie,si parintii mei vor sa mi faca mie act de ... (vezi toată discuția)