pun in discutie si caut solutie pentru un caz care da destul de multa bataie de cap!
Situatia este urmatoarea: cu 5-6 ani in urma s-a incheiat un contract de vanzare cumparare, pentru un imobil, intre tata si unuldintre cei 3 fii ai acestuia. Actul s-a incheiat fara cunostinta celorlalti. tatal la momentul respectiv era vaduv, succesiunea dupa sotie-mama nu s-a incheiat! Tatal si fiul au incheiat actul, cu o intelegere verbala(!?) de ingrijirea tatalui pana la moarte si cedarea apartamentului ,la un moment dat singurului nepot din partea unuia dintre fratii defavorizati!
Intelegerea nu a fost respectata nici macar in privinta primului punct -al intretinerii! Intre timp, ceilalti fii au aflat si tatal (la randul lui este nemultumit de nerespectarea intelegerii, in plus realizand faptul ca ceilalti nu se pot folosi de dreptullor legal de mostenitori) doreste sa anuleze actul de vanzare cumparare printr-o formula dat de dreptul familiei sau alta varianta legala de as obtine actul inapoi pe numele sau! Care ar fi obiectul cel mai potrivit al actiunii in instanta?
cu multumiri anticipate
Nerespectarea clauzelor contractului.:-/ Intelegerile/clauzele verbale sunt extrem de greu de dovedit.Sigur ca fiul nu va recunoaste ca exista acea intelegere,asa ca...e cam dificil.Poate ca ar fi mai bine sa va uitati ce clauze exista trecute pe acel contract,sa vedeti daca exista vreuna incalcata.
Daca nu a fost facuta succesiunea la mostenire dupa moartea mamei.. actul incheiat intre tata si copil este legalmente un fals... nu poate sa vanda fara consimtamantul celoarlalti succesori legali ... in speta ceilalti fii legitimi ai mamei decedate.... trebuie atacat acel contract . La incheierea acelui contract daca a fost facut prin notar public... trebuia facuta succesiunea la mostenire.. si acolo au fost intrebati cati mostenitori legali sunt.. asa cred eu.... verifica asta:D
Actul nu e un fals, vanzarea putea fi facuta...... deci, nu cauta acolo:P
Tatal isi putea vinde cota lui de drept din apartament, cota care e mult mai mare decat a copiilor.
Dupa partaj, bunul ar reveni cumparatorului cu obligarea la sulta. Aste e easyB-)
Mai greu e cum spargi actul#-o
verifica daca proprietar pe apartament era si sotia. citeste bine contractul de vinzare/ cump si vezi daca este vindut tot bunul, vezi ce suma , vezi ce clauze sunt . daca nu este prevazuta nicio clauza de intretinere sau de abitatie si daca este vindut tot bunul si nu o cota din el atunci poti face: actiune in constatarea nulitatii absolute a contract si poti face si actiune din parte tatalui de nuliate pe motiv ca a fost in eroare cind a incheiat actul ca a crezut ca e cu clauza de intretinere , ca nu s/a platit nici un pret si ca bunul nu a iesit niciodata din poosesia vinzatorului. deci poti invoca toate motivele de nulitate absoluta nefiind indeplinite conditiile privind incheierea valabila a contractului