avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare cu clauza de intretinere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare cu clauza de intretinere neatacabil

Buna seara!As dori sa stiu cum pot sa fac un act de vanzare -cumparare cu clauza de intretinere,fara sa poata fi atatcat,ce fel de acte sunt necesare la ralizarea acestuia?Mentionez ca este vorba despre un apartament pe care as dori sa il las copilului meu,rezultat in urma celei de-a treia casatorii,eu si sotul meu mai avand cate un copil din casniciile anterioare!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:06, 20 Ianuarie 2017
Orice act este anulabil. Nu exista nimic 100% sigur.
daca copilul dvs este major puteti incheia un contract de intretinere si nu de vanzare cu clauza (acesta fiind prezumat a fi donatie conf art 1091 alin 4 CC). Copilul se presteze efectiv intretinerea sa aibe dovezile acestei prstari chitante facturi bonuri si martori.
Toti copii au dreptul la mostenire.
Act care sa nu poată fi atacat în justiție nu ex8sta.
Ca va pierde procesul cel care contesta actul este o alta problema.

Orice contract s-ar încheia este bine sa existe o dovada serioasa ca actul juridic s-a făcut în condiții legale și ca nu s-a urmărit fraudarea intereselor a celorlalți moștenitori.
Este bine sa vorbiți cu o persoana care sa și reprezinte partea în caz de proces ca sa gândească și apărările încă dinainte de a se încheia actul juridic.
Contractele se fac și pentru a castiga un eventual proces, printre altele.
Buna ziua,

Puteti da un exemplu de un asemenea contract? Un link unde se poate gasi?
Si inca ceva: Daca persoana intretinuta inca nu a facut succesiunea, in calitate de singur mostenitor prin contractul de intretinere, se poate face de catre cel/cea care intretine?

Multumesc frumos!
1. Nu exista contracte facute cu rigoare pe net....sunteti interesat mergeti la un notar sau avocat sa va explice in detaliu la o consultatie
2. Succesiunile se deschide prin moarte, nu puteti sa dezbateti succesiunea unei persoane in viata. Daca persoana care a dat in schimb imobilul pentru a fi intretinuta prin contract de intretinere . la decesul acesteia daca nu mai are alte bunuri si alti mostenitori sau mostenitorii rezervatari au achiesat la acel contract, cel care a primit imobilul in schimbul intretinerii radiaza de la CF obligatia intretinerii.
Multumesc de clarificari.

Ma refeream la faptul ca persoana intretinuta nu a facut succesiunea la un alt imobil, care ii revine pe drept. In acest caz, persoana care intretine, poate face succesiunea in viitor si la acel imobil, daca persoana intretinuta va deceda?

Alte discuții în legătură

Informatii utile ContSters123009 ContSters123009 Am grija de o pesoana in varsta de 88 de ani locuiesc la ea cu copilul, ea mi-a facut un testament acum o luna insa acolo nu e trecuta nici o clauza de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu unul dintre copii mari2015 mari2015 Am nelamurirea ca , am incheiat cu parintii un contract de vanzare-cumparare si acum citind mai atent, am vazut ca este stipulat pe langa multe altele sii art ... (vezi toată discuția)
Act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii viorelsavu viorelsavu avem trei copiii,si vrem sa gasim o posibilitate prin care sa lasam mostenire imobilul in care locuim,proprietate personala doar unui singur copil fara ... (vezi toată discuția)