mirela741 a scris:
Se prezuma a fi donatii deghizate confirm NCC vanzarea cumpararea cu clauza de uzufruct, contractul de intretinere, de renta viagera, facute unui descendent .....sarcina probei incumba celui care invoca aceasta prezumtie. Ca urmare acestea ar putea fi atacate si la dezbaterea succesiunii sa se ceara reductiunea liberalitatilor excessive pt ce incalca rezeva succesorala a celorlalti doi copii.
Cel mai Bine daca doriti este sa faceti vanzare cumparare fara nicio clauza iar pretul sa fie real sincer si sa poata fi dovedit.
exact
alta varianta ar fi, daca nu va suportati restul copiilor, dezmostenitii si nu mai au ce sa atace in instanta ( din cate stiu eu nefiind avocat ) poate ne confirma un avocat acest lucru si eventual da mai multe detalii despre cum se poate face o dezmostenire
am gasit ceva, dar nu este citat din lege
Dezmostenirea:
Act de ultima vointa prin care o persoana dispune inlaturarea de la mostenire a unei, a mai multora sau a tuturor succesorilor sai legali. Dezmostenirea poate produce efecte numai cu privire la partea sau cotitatea disponibila, deoarece prin insasi natura sa rezerva succesorala este intangibila. Cand dezmostenirea se refera numai la unii din mostenitori, partea cuvenita acestora revine celorlalti succesori legali, iar daca priveste totalitatea mostenitorilor, succesiunea se transmite statului, potrivit legii.