avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vinzare cumparare catre unul din cei trei copii

avem trei copiii,si vrem sa gasim o posibilitate prin care sa lasam mostenire imobilul in care locuim,proprietate personala doar unui singur copil fara posibilitatea ca acel act sa fie atacat in justitie de catre celalti dupa decesul nostru!!! Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: mobexport , utilizator 07:40, 9 Martie 2012
Este o situatie delicata. Contract de v-c cu dreptul de uzufruct si habitatie/intretinere pana la decesul ambilor parinti, cu obligatia, obligatie ce se va transmite si mostenitorilor copilului caruia ii vindeti. Nu se stie niciodata ce ne rezerva viata. In cazul decesului prematur al fiului, obligatia de intretinere trebuie sa le fie opozabila si mostenitorilor acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Sta in picioare un testament sau o donatie in asemenea caz ? Dorky Dorky Situatia sta in felul urmator. Apartament pe numele sotilor, sotia decedeaza, finalmente dupa cativa ani se face dezbaterea succesorala. Fiecare dintre sot ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)