avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... spuneti-mi va rog ,in ce masura ,un mandatar poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

spuneti-mi va rog ,in ce masura ,un mandatar poate substitui atributiile unui avocat?

Nu stiam, ca te poate reprezenta foarte bine un mandatar intr-un proces de divort ,probabil si in altfel de procese,substituind foarte bine si zicind cu succes un avocat .Daca as fi stiut as fi putut evita multe prejudicii ,care mi-au venit exact din partea celor in care eu am crezut ca au intradevar o menire .Sa apere ADEVARUL .Si cit m-am inselat ! Este adevarat ?Poate cineva ,din arealul celor care apara ,,adevarul", si drepturile celor lezati sa-mi dezvolte un pic aceasta idee?Dar concret ,fara floricele avocatesti.Multumesc.X-(
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
miliuta, utilizator
Cel mai recent răspuns: miliuta , utilizator 23:18, 8 Septembrie 2011
Doamna,singura diferenta intre un reprezentant conventional si un avocat este ca reprezentantul conventional nu poate depune concluzii in fata instantei-dar poate solicita sa depuna concluzii scrise-pe cand avocatul poate sustine aceste concluzii verbal in fata instantei de judecata.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
andymaurul, utilizator
Mandatarul, cu procura notariala, poate pune concluzii orale, la termenul cand se discuta cauza pe fond, adica atunci cand judecatorul solicita partilor dupa administrarea tuturor probelor sa-si sustina cauza, deci poate sustine verbal toate argumentele in favoarea cauzei sale, NUMAI DACA ARE STUDII JURIDICE SI ESTE RUDA PANA LA GRADUL 4 INCLUSIV.
In rest, el poate reprezenta partea la fel de bine ca un avocat, cu conditia sa stie ce are de facut, poate face cereri in probatiune, se poate opune la probele propuse de partea adversa, dar nu poate sustine oral cauza la dezbaterea pe fond. Poate doar SA DEPUNA CONCLUZII SCRISE in care mentioneaza toate sustinerile pe care de le-ar fi facut oral daca i s-ar fi permis.

In rest, NUMAI DE BINE !!!
valentinprecup a scris:

Mandatarul, cu procura notariala, poate pune concluzii orale, la termenul cand se discuta cauza pe fond, adica atunci cand judecatorul solicita partilor dupa administrarea tuturor probelor sa-si sustina cauza, deci poate sustine verbal toate argumentele in favoarea cauzei sale, NUMAI DACA ARE STUDII JURIDICE SI ESTE RUDA PANA LA GRADUL 4 INCLUSIV.
In rest, el poate reprezenta partea la fel de bine ca un avocat, cu conditia sa stie ce are de facut, poate face cereri in probatiune, se poate opune la probele propuse de partea adversa, dar nu poate sustine oral cauza la dezbaterea pe fond. Poate doar SA DEPUNA CONCLUZII SCRISE in care mentioneaza toate sustinerile pe care de le-ar fi facut oral daca i s-ar fi permis.

In rest, NUMAI DE BINE !!!

Multumesc pentru corecturi.Aveti perfecta dreptate.
Iti multumesc pentru raspuns Valentin ,iti doresc un bun sfirsit de saptamina
Multumesc pentru raspuns .Nu am studii juridice dar acum ,dupa toate ce mi s-au intimplat si din experieta acumulata in propriul meu proces mi se pare totul o absurditate .Nu poate sa sustina cauza oral dar are voie sa depuna concluziile in scris .In cazul meu acest mandatar nici nu a avut studii juridice ,deci nimeni cred ca nu i-a cerut nimic pentru a dovedi acest lucru,si nici nu era relationat cu nici un grad de rudenie cu fostul.Nu mai inteleg nimic pe ce se bazeaza aceasta justitie .Cu fiecare zi ce trece mi se pare mai interesanta aceasta profesie intrucit totul pare un joc Pentru unii o proba poate sa aiba o conotatie pentru altii aceeasi proba este exact contrariu sau i-a cu totul alte directii.Singura parere de rau este ca , nu mai pot da timpul inapoi ,dar, daca as putea, nu as vrea sa fiu nimic altceva decit AVOCAT
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
miliuta, utilizator

Alte discuții în legătură

Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procura notariala cand dreptul de reprezentare este dat prin declaratie verbala facuta in ... (vezi toată discuția)
Ma mai pot reprezenta singur in instanta? Marius0123 Marius0123 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am castigat un proces ( cererea era pentru recuperare onorariu avocat de la un proces anterior pe cale ... (vezi toată discuția)