avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez la privat si sunt obligat sa mi se vireze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez la privat si sunt obligat sa mi se vireze drepturile salariale pe card.

Pot fi obligat sa mi se vireze salariul pe card?
Mi sa dat termen 1 saptamana(incepand de astazi 11.08.2011) sa aduc extras de cont bancar pentru card de salariu.
Daca nu i-l duc ce se intampla?
Cunosc aparitia Legii 77/2010(#M3) care este modificat art. 5 din O.U.G.149/2007 prin Decizia Curtii Constitutionale nr.859/2009(#M2) care printre alte prevederi precizeaza:
"...achitarea drepturilor salariale prin intermediul cardurilor se face doar pentru angajatii care opteaza pentru aceasta modalitate de plata".
Cum trebuie sa procedez daca nu ma prezint la contabilitate cu extrasul de cont?
Doamna contabila sa pronuntat daca nu i-mi convine salarizarea pe card sa plec din societate. Am cerut sa i-mi fac card de salariu la alta banca exluzand BCR sau Transilvaniei, banci cu care societatea are protocoale incheiate.
Sfatuiti-ma cum sa procedez?
Pot sa-i actionez in justitie ptr. discriminare?
In situatia asta trebuie sa plec din societate ca viata buna nu o sa am.
URGENT AJUTATI-MA CU UN SFAT CA AM TERMEN 1 SAPTAMANA
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:02, 11 August 2011
Plata prin virament pe cont bancar este posibila daca prin CCM este stipulata ca modalitate de plata.

Angajatorul nu are voie sa va oblige sa acceptati plata prin card sau sa alegeti o anumita banca, este chiar necostitutional.

Puteti face o plangere la ITM.

Off topic: De ce nu doriti sa va faceti un cont bancar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariu pe card goiaemil goiaemil buna ziua, Lucrez in invatamant si doresc sa aflu daca contabila din unitatea unde lucrez ma poate obliga sa primesc bani pe card eu dorind sa ii primesc bani ... (vezi toată discuția)
Virament salarii pe card bancar Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Am o intrebare! Tocmai mi-a spus un coleg ca s-a decis la Curtea Constitutionala ca viramentul salariilor pe card nu este constitutionala.Aveti ... (vezi toată discuția)
Plata salariului cash utiliyator utiliyator Angajatii din sectorul de stat care lucreaza in institutii unde intreg personalul este platit prin intermediul cardurilor pot opta pentru plata salariului ... (vezi toată discuția)