avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

In urma divortului , am facut un partaj voluntar in fata notarului asupra unui imobil detinut in cota parte cu fosta sotie,caruia i-am cedat cotele parti contra unei sulte pe care le-am dobandit in urma unui contract de vanzare cumparare de la mama sotiei,fara clauze...Intrebarea mea ar fi urmatoarea:-pot deschide actiune de partaj in instanta pentru bunurile mobile si pentru despagubirea pentru cheltuilelile de renovare a casei care fiind o casa batrineasca ,am investit pentru reabilitarea interioara si mobila peste 20000 de lei, si asupra carora detin acte (facturi ,chitante).Mentionez ca eu detineam impreuna cu fosta sotie in urma contractului de vanzare cumparare cota de 10/16,restul de 6/16 erau repartizate astfel:fosta soata 3/16 obtinute in urma mostenirii de pe urma tatalui defunct si 3/16 sora ex-soatei.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
club-35, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:32, 12 August 2011
Sigur ca puteti deschide actiune in partaj pentru celelalte bunuri care au ramas nepartajate. Actiunea in partaj este imprescriptibila, o puteti face oricand, cu conditia sa timbrati la valoarea bunurilor pe care o estimati.
Multumesc frumos pentru raspuns,dar as dori sa-mi spuneti daca in privinta cheltuielilor facute pentru renovare,pot cere restituire daca in actul de partaj voluntar asupra casei este scris ca nu mai am alte pretentii la acesta, dar in care nu se face nici-o referire la aceste renovari.Adica in urma contractului s-a achitat suma de 25000 si eu am primit inapoi suma de 12000.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
club-35, utilizator
Nu mai aveti nici o pretentie cu privire la imobil, dar nu si cu privire la cheltuielile ocazionate de acest imobil ;) puteti incerca :D
Multumesc inca o data,pentru amabilitate.
Puteti incerca, insa taxa de timbru e la valoare iar situatia destul de clara.
Ma indoiesc de faptul ca in contract scrie ca nu mai aveti pretentie la imobil, nu e chiar o formulare standard. Mai des se arata ca partea nu mai are vreo pretentie cu privire la imobil sau in legatura cu imobilul.
De aceea, dupa mine, sansele sunt mici.
Nu porniti o actiune costisitoare fara sa mergeti la o consultatie de evaluare inainte, sa stiti care ar fi cheltuielile estimative, timpii, sansele... ca sa nu va treziti ca va e peste puteri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, divort terminat.urmeaza impartirea bunurilor. sotul ... achrisa achrisa Buna seara, Divort terminat.Urmeaza impartirea bunurilor. Sotul vrea o suma de bani si zice ca este legala si valabila o declaratie din partea lui la ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj - mai pot cere partajul? tiby30 tiby30 am si eu o intrebare am divortat in 2003 iar partaj nu sa facut de niciun fel eu loc cu parinti si am sct de vinzare cumparare cu clauza de intretinere dupa ... (vezi toată discuția)
Pretentii lipsa de folosinta in cursul unui proces de partaj babizantine babizantine Buna ziua tututor, Am si eu o intrebare referitoare la procedura partajului bunurilor comune in urma divortului. Ce sanse de castig ar avea o actiune in ... (vezi toată discuția)