avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Eliberare adeverinta rol primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Eliberare adeverinta rol primarie

Am avut un teren in com Letea , si am avut si autorizatie de constructie,anul acesta in luna martie am vandut terenul impreuna cu autorizatia de constructie la societatea ce o detin.Am construit conform proiectului si autorizatei,am solicitat primariei la terminarea constructiei receptia ,si a venit din parea primariei inginerul urbanist a facut receptia si procesul verbal la semnat si stampilat ,pe firma conform actelor in copie atasate la cerere.Intabularea cladirei sa facut pe societate ca locuinta.Pana aici totul e bine si frumos.Am mers la registrul comertului din Bacau si am vrut sa deschid punct de lucru dar din actele eliberate de catre oficiul de cadastru ,intabularea , nu e specificat strada si numarul si domnul de la registru mi a spus ca trebuie sa aduc de la primaria comunei o adeverinta de rol de unde sa reise strada si numarul.Am mers la primarie angajatul ce raspunde de aceste adeverinte ma cautat la rol si ma gasit mi a completat o adeverinta care trebuia semnata de catre primar si ca eliberarea adeverintelor se face de pe o zi pe alta.A doua zi cand am mers la secretariat sa iau adeverinta semnata si stampilata secretara nu a gasito,ma indrumat sa merg la persoana ce raspunde de aceste adeverinte,si intradevar era acolo nefiind semnata ,primarul refuzand sa semneze motivand si lasindu mi mesaj ca actele locuintei nu sant bune si ca am probleme mari si sa vorbesc cu el .Ce e de facut?La locuinta respectiva e inscrisa la primarie de o luna de zile si am platit si impozitul pe 6luni de 500,00ron .Am inteles din alte sursw ca e deranjat faptul ca am vandut autorizatia de constructie la societate si ca vreu sa fac un magazin de materiale de finisaj,electrice,instalatii sanitare chiar timitandu mi mesaj ca nu voi obtine autorizatie de functionare.El spune ca nu e legal ca am vandut autorizatia si ca am intabulat cladirea pe societatea .Ce sa fac?
Va Multumesc!
Cu stima ,
Alin Avasilcai
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:26, 15 August 2011
Actele de vanzare cumparare nu pot fi cenzurate de catre primar ... banuiesc ca ati solicitat un certificat de nomenclatura stradala care sa indice locatia imobilului d-voastra.
Ca atare, primarul nu are nici un motiv sa nu semneze respectiva adeverinta, cu atat mai mult cu cat in evidenta fiscala figureaza acest imobil proprietatea societatii si ati achitat impozitul aferent acestuia.
Mergeti in audienta si solicitati sa va elibereze documentul ... banuiesc ca aveti o cerere inregistrata in acest sens.
Partea rea e ca primarul va poate elibera aceasta adeverinta in teremen de 30 de zile.
Daca nu o sa va emita documentul solicitat in termen, va trebui sa reveniti cu o alta cerere prin care sa-i puneti in vedere sa va emita documentul solicitat prin cererea nr. x din data Y (aceasta va fi procedura prealabila prevazuta de lege) si daca intr-un nou termen de 30 de zile nu va emite adeverinta va trebui sa va adresati instantei de contencios administrativ, ocazie cu care o sa puteti solicita si eventuale daune ce va sunt cauzate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Cum se poate corecta adresa intr-un contract de vânzare cumpărare? Liventa Liventa Buna ,am cumpărat un apartament ,si adresa din contract este greșită,este practic pe o alta strada.O greșeală de urbanism de la primăria locala.Nu este ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie SMART STAFF CONSULTING SRL SMART STAFF CONSULTING SRL Detin un teren concesionat de la primarie in 2004, cumparat ulterior in 2006. Pe acest teren mi s-au emis 2 certificate de urbanism pentru constructie: unul in ... (vezi toată discuția)