Buna ,am cumpărat un apartament ,si adresa din contract este greșită,este practic pe o alta strada.O greșeală de urbanism de la primăria locala.Nu este numai o problema personala ,ci privește tot imobilul,un bloc cu 18 apartamente. Cum putem obține un contract cu adresa corecta ?Menționez ca la imobil nu s-a semnat ,sau eliberat recepția finală.
Trebuie rectificata autorizatia de constructie, rectificarea facandu-se de autoritatea care a eliberat-o. Rectificarea se face de catre beneficiarul autorizatiei de constructie si trebuie sa aiba la baza documente care sa dovedeasca adresa corecta a imobilului (actele de provenienta ale imobilului, inainte de constructie). Apoi, pe baza acestei rectificari, mergeti la notarul/ii care a autentificat contractele de vanzare-cumparare pentru eliberarea unei incheieri de rectificare/indreptare eroare materiala.
Problema se extinde si asupra cartii funciare, din pacate. Dumneavoastra, sau cel de la care at achizitonat, trebuie sa faceti niste cercetari si sa vedeti de unde a plecat eroarea. In concluzie, trebuie rectificate toate actele care contin adresa gresita a imobilului.
De principiu, rectificarea actelor se face pe baza unei cereri la care se anexeaza documentele doveditoare ale adresei corecte a imobilului,
Va mulțumesc pt. răspuns. Greșeală s-a făcut de la serviciul urbanism al primăriei,care a eliberat acea adresa firmei de construcții.Aceasta firma a mers pe aceasta greșeală fara a se sesiza.După semnarea contractelor de vânzare cumpărare ,s-au sesizat cumpărătorii.Primăria ,a recunoscut greșeală si a eliberat si eliberează ,dovezi cu adresa corecta.Dar actele ,toate ,sunt greșite. Acum ,noi. cumpărătorii ,...nu avem nevoie de alipiri,adnotări sau atașări la niste acte neconforme sau așa ceva ,...ci avem nevoie sa ni se SCHIMBE....toate actele .Va rog să-mi spuneți ,cine si cum se SCHIMBA...aceste acte.Menționez ca nu s-a semnat recepția finala la construcție, imobil,..si nici contractele cu utilitățile nu s-au semnat.Aici nu este vorba de o virgula sau o literă, aici este vorba de o cu totul alta strada ,aflata la doua străzi distanta de imobil.Deci un întreg imobil ,cu 17 apartamente ,figurează in acte pe o alta stradă.
Stimata doamna,
Din pacate nu se poate face alt contract de vanzare cumparare. Cu adeverintele eliberate de primarie si care atesta adresa corecta a imobilului trebuie sa mergeti la notarul care a autentificat vanzarea, pentru a va elibera o incheiere de indreptare a erorii din contract. Acest act emis de notar este perfect valabil si nu prejudiciaza, in niciun fel, valabilitatea contractului initial, care contine adresa gresita. Cu aceasta incheiere de la notar trebuie sa mergeti si la cartea funciara pentru a remedia problema si acolo. In ce priveste lipsa receptiei finale, ea nu este de natura a afecta valabilitatea sau validitatea vanzarii sau a modificarilor pe care trebuie sa le faceti in acte cu privire la adresa. De asemenea, este obligatia dezvoltatorului de a corecta erorile din autorizatia de constructie, proiect, etc si este obligat sa va puna la dispozitie actele de care aveti nevoie.
Vanzare apartament
ONU EMIL
Am avut un apartament cu 3 cam. situat la parter pentru care am solicitat autorizatie de constr. balcon care a fost emisa si am exec. constructia,numai ca ... (vezi toată discuția)