avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare apartament
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare apartament

Am avut un apartament cu 3 cam. situat la parter pentru care am solicitat autorizatie de constr. balcon care a fost emisa si am exec. constructia,numai ca inainte de finalizarea balconului am vandut apartamentul unui S.R.L al carui administrator sunt.In actul de V/C nu am transmis si autoriz. de constr. ,intre timp am facut si P.V. de receptie tot pe pers. fizica cum este si autoriz.
In acest moment ap. este inscris la cartea funciara fara balcon.Am fost la O.C.P.I si mi s-a spus ca numai in instanta se poate corecta situatia,nu se poate face cadastru pe balcon si sa-l vand separat firmei .
Va rog daca imi puteti da un sfat,ce ar trebui sa solicit in instanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:01, 2 Noiembrie 2009
Cred ca ar trebui sa promomavti o actiune in constare a vinzarii iclusiv a balconului care s-a finalizat dupa perfectarea vizarii si pe baza acelei hotariri sa faceti inscrierrea in cartea funciara.
Va salut ! In legatura cu problema dl Onu Emil - Prezentati va la B.N.P.unde ati incheiat actul de vanzare-cumparare si cereti autentificarea unui act aditional la Contractul de Vanzare-Cumparare care l ati facut intre dvs si cumparator (dvs -S.R.L.),prin care sa reiasa ca odata cu instrainarea dreptului de proprietate asupra apartamentului..x.. ,transferati si drepturile ce decurg din Autorizatia de Construire nr,,,si din Acordul Unic ( daca este cazul ).Copiil egalizate dupa toate actele de proprietate,inclusiv aditionalul, aut de c-tie,procesul verbal de receptie,un extras de C.F.,un certif fiscal de rol,+ copii simple de cadastru,anexele 1,2,5 ,+ taxele aferente A.N.C.P.I.+taxa aferenta la constructia in raport de valoarea de impunere si va intabulati Au de C-tie a balconului .Va urez succes !
Sfatul meu este sa mergeti la notarat si sa faca notarul o INCHEIERE DE RECTIFICARE in care sa precizeze ca odata cu vanzarea apartamentului se vand si toate drepturile decurgand din autorizatia de construire! In acest fel , notarul va depune la cartea funciara incheierea de rectificare impreuna cu procesul verbal de receptie si se va modifica intabularea!
SUCCES!
B-)
MIHAI GRIGORE a scris:

Sfatul meu este sa mergeti la notarat si sa faca notarul o INCHEIERE DE RECTIFICARE in care sa precizeze ca odata cu vanzarea apartamentului se vand si toate drepturile decurgand din autorizatia de construire! In acest fel , notarul va depune la cartea funciara incheierea de rectificare impreuna cu procesul verbal de receptie si se va modifica intabularea!
SUCCES!
B-)


De acord cu dl .Mihai Grigore
Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu dl. Mihai Grigore si sa fiu... "Gica Contra". :D

Eu nu vad care notar ar face incheiere de rectificare pentru un bun care nu exista la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare.
Vedeti ce spune mai sus ca ulterior incheierii contractului s-a facut procesul verbal de receptie care, spun eu ar trebui sa fie impreuna cu autorizatia pentru a putea incheia un contract.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare apartament cu balcon neintabulat MirianaS MirianaS Buna ziua, As dori sa cumpar un apartament la parter care are si un balcon construit cu autorizatie de contructie, insa nu este intabulat la cartea ... (vezi toată discuția)
Necesita o noua intabulare? monalisaalina monalisaalina In situatia in care in urma acordarii unei autorizatii pt a construi un balcon la un apartament,pt vanzare trebuie mers sa intabulez balconul?si ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Legat de vânzarea/donarea unui balcon alipit unui apartament Lili2022 Lili2022 Bună seara! Vă prezint următoarea situație. Cineva din familie a cumpărat un apartament, dar din neatenție, nu s-a inclus în contractul de ... (vezi toată discuția)