avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu o greseala in numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu o greseala in numele cumparatorului

Buna seara
Va rog sa i.mi raspundeti si mie la aceasta intrebare.
In 2004 am vindut apartamentul nepoatei mele si dupa atita timp ne.am dat seama ca numele nepoatei este scris gresit de catre notar are 2 litere inversate, e valabil acest contract sau trebue sa mergem sa modificam numele la notar? ori contractul e nul din aceasta cauza?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: AndreeaCarmenCtin , utilizator 15:11, 16 Martie 2015
Este o eroare materiala, mergeti la notar sa faca rectificarea.
Unde e aceasta greseala? la nume, dar unde in contract? La inceput, in incheiere?
Buna ziua, greseala este in contractu de vinzare - cumparare in toate pozitiile unde necesita numele cumparatorului. Pronumele este corect, primul nume gresit, al doilea nume corect.
multumesc de raspuns.
Mergeti la notarul care v- a autentificat contractul de vanzare- cumparare, se va proceda la incheiere de rectificare cu citarea partilor, fiind vorba de o eroare materiala evidenta, aceasta procedura este scutita de onorariu, vedeti daca nu trebuie trimisa si la Cartea Funciara sa nu apara gresit numele si acolo si tind sa cred ca asa este...In acest caz o sa mai platiti o notare de 60 de Ron la CF pentru a va modifica si acolo numele.Tot notarul se ocupa de acest lucru.
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2014
ContSters250994, utilizator
Si in incheierea notarului e gresit? Probabil da...
Notarul nu ar trebui sa isi asume greseala? Pe banii lui, ma refer? Caci daca greseala e si in incheiere, atunci notarul nu a facut in mod corect legitimarea partii, asta zic, si ar trebui sa-si indrepte actul...
Nu stiu cum nici la CF nu a vazut nimeni diferenta dintre copia CI si actul notarial... trebuia respinsa cererea, zic eu...

Alte discuții în legătură

Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am următoarea întrebare și speță: bunicii mei ... Catalin V Catalin V Bună seara. Am următoarea întrebare și speță: Bunicii mei au cumpărat un apartament de la icral, iar acel apartament are trecuta în acte \"sc1 în ... (vezi toată discuția)
Greseala in acte la notar tigrulus tigrulus Salut, Luna trecuta am cumparat un loc de parcare la subsolul blocului. Dezvoltatorul m-a trimis direct la un notar cu care fac ei actele. Initial mi-au ... (vezi toată discuția)