avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseala in acte la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseala in acte la notar

Salut,
Luna trecuta am cumparat un loc de parcare la subsolul blocului.
Dezvoltatorul m-a trimis direct la un notar cu care fac ei actele.
Initial mi-au comunicat taxele eronate. Cand am ajuns al ei au cerut mai mult. Apoi si-au asumat "eroarea" si nu m-au taxat in plus.
Dar dupa 2 saptamani m-au chemat inapoi sa iau intabularea...care era gresita.
Eram trecut necasatorit, dar eu sunt casatorit.
Mi-au zis ca asa au primit instructiuni de la dezvoltator...dar ei nu au verificat nimic???!!!!
Dupa ce le-am zis ca au gresit, mi-au zis ca tre sa reface actele si ma mai costa iar intabularea si inca o taxa (nu mai retin cum se numea).
Am refuzat sa le mai platesc odata pentru erorile lor. Au autentificat un act incorect! Si acum nu mai vor sa imi dea intabularea si cadastru.
Intrebarea mea: Daca refuz sa le mai platesc taxele inca o data si nu iau de la ei acea rectificare, intabulare si cadastru e vre-o problema?
Ultima modificare: Vineri, 18 Iulie 2014
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:38, 17 Iulie 2014
In contractul de vanzare cumparare al locului de parcare sunteți trecut sau nu căsătorit? Nu ati verificat cand l ati semnat?
NU am verificat atunci. Abea cand am primit intabularea aceea gresita am observat asta si am cititi si contractul.
Si in contract este trecut Necasatorit :(
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2014
tigrulus, utilizator
Obligația de a citi si verifica o aveti si Dvs. Eu acum nu spun asta sa absolv de vina notarul, căci si el are vina, trebuia sa verifice, insa vina este impartita. In încheierea de Autentificare scrie ca Dvs ati citit si ati consimtit si ati semnat actul.
Trebuie îndreptată eroarea atat in act cat si la cartea funciară pentru ca o sa va încurce mai târziu, in plus si la fisc la rol trebuie sa apară si soția. Nu puteti declara intr un act ca nu sunteți căsătorit cand Dvs sunteți. Codul penal pedepseste falsul in declarații conf art 326.
SI in acest caz trebuie sa platesc iar taxele? Sau e doar e o scuza sa mai scoata iar bani de la mine?
Multumesc.
Sunt niște costuri nu atat Încheierea de rectificare care ar trebui sa fie din oficiu adica fără onorariu deoarece este si greșeala notarului ci notarea acestei rectificări la Cartea Funciara care are o taxa de 60 de RON. Dvs ati putea cu diplomatie ca este in interesul Dvs sa discutați la biroul notarial respectiv si sa găsiți o cale de mijloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat de sotie si nu m-a trecut in contract ricky25 ricky25 Sotia mea a cumparat un teren in anul 2008 cand eu eram plecat din tara i-ar uitandu-ne acuma pe contract apare doar sotia si acolo intr-un paragraf apare ca ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)