avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare cu o greseala in numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare cu o greseala in numele cumparatorului

Buna seara
Va rog sa i.mi raspundeti si mie la aceasta intrebare.
In 2004 am vindut apartamentul nepoatei mele si dupa atita timp ne.am dat seama ca numele nepoatei este scris gresit de catre notar are 2 litere inversate, e valabil acest contract sau trebue sa mergem sa modificam numele la notar? ori contractul e nul din aceasta cauza?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Pințoi Annemarie , utilizator 13:46, 3 Iulie 2024
Asa cum am spus anterior, incheierea de rectificare este din oficiu pt ca este o eroare materiala evidenta, prin urmare nu se percepe onorariu , este scutit de onorariu. In ceea ce priveste rectificarea la CF depinde de notar si de CF.
Am inteles... totusi, si la CF cineva nu a vazut lucrurile bine... asa incat poate ca nu costa...
Am intrebat ca eu am facut cereri de indreptare de erori gratuit, fara sa fi fost culpa mea... si n-ai timbru, dar ai posta, timp, cozi, depune-o, ridic-o, legalizeaz-o, tradu-o eventual, apostileaz-o...
Buna ziua,
Si eu am aceeasi problema. In actul de vanzare cumparare a unui apartament, incheiat acum 25 ani, numele cumparatorului este gresit. Notarul a decedat intre timp iar cei care i-au luat locul nu vor sa-si asume greseala si ii cer persoanei al carui nume este gresit actul de identitate ( act de identitate de acum 25 ani ...pe care, practic, acea persoana nu il mai are!)
Cum poate acea persoana dovedi ca este una si aceeasi cu cea din actul de vanzare cumparare?

Multumesc!
Au părinți mei un act de vânzare-cumpărare din 1973 emis de OJCVL PRAHOVA iar numele mamei este greșit pe ea o cheama Dorina și în acte este Doina , îmi puteți spune vă rog cum dau de firma asta de stat nu o găsesc nicăieri, am fost și la notar și a spus să caut firma .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Eroare la adresa trecuta in actul de proprietate, contractul de vanzare cumparare arobescu arobescu In contractul de vanzare cumparare adresa imobil si apartamentul sunt corecte dar e mentionat corp 2 in loc de corp 1. In extrasul CF de informare este scris ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am următoarea întrebare și speță: bunicii mei ... Catalin V Catalin V Bună seara. Am următoarea întrebare și speță: Bunicii mei au cumpărat un apartament de la icral, iar acel apartament are trecuta în acte \"sc1 în ... (vezi toată discuția)