Buna ziua,
Apelez din nou la sfaturile dvs. Am urmatorul caz. Salariatii unei societati sunt incadrati cu contract de munca 8 ore/zi. Ei se prezinta in fiecare zi lucratoare la munca (ex. iulie 21 zile), dar muncesc diferentiat, adica luni-marti cate 8 ore/zi, miercuri-joi-vineri cate 6 ore/zi.
De exemplu salariatul x in loc sa realizeze 168 ore/luna in iulie, a realizat doar 126, desi el a fost prezent zi de zi la munca (21 zile), doar ca a lucrat in sistemul explicat mai sus.
Cum pot evidentia eu acest lucru in stat - numarul de zile sa se pastreze 21, iar numarul de ore sa fie 126, nu 168, dar fara ca sa ii introduc vreo suspendare(absente, cfs), iar sumele sa fie conform cu cele 126 ore?
In acest caz cum va aparea salariatul x in declaratia 112?
Mentionez ca lucrez cu Saga C. Sau ce alt program imi permite sa fac ceea ce am descris mai sus?
Va rog frumos un raspuns.
Multumesc anticipat.
Daca salariatii au norma de 8 ore/zi, atunci trebuie sa lucreze 21 zile x 8 ore = 168 ore in luna. Daca au lucrat mai putin, diferenta de ore se trece la fara plata.
Puteti sa procedati si asa: in lunile in care depasesc norma de lucru, orele lucrate peste program sa le pastrati in evidenta pentru a "umple" pontajul in lunile in care sunt sub norma.
Nu e nici o problema daca ei lucreaza numai 112 ore/luna chiar daca norma e de 168 si ei au contract de munca cu norma intreaga? Si implicit sunt platiti numai pentru 112?
Ba este problema pentru ei, pentru ca in declaratia 112 trebuie sa le puneti mai putine zile lucrate, corespunzator si cu plata mai mica (pentru 126 ore in loc de 168 ore).
Salariul negociat este pentru norma intreaga, daca lucreaza mai putin atunci nu si-au indeplinit norma si castiga mai putin. Nu puteti completa in declaratia 112 ca au lucrat 168 ore, ci numai 126, iar restul la nelucrate (fara plata). Asta le va diminua angajatilor vechimea in munca necesara la iesirea la pensie.