avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Despre afisajul stradal
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Despre afisajul stradal

Buna. As dori sa stiu in ce conditii pot aplica legal afisaje stradale sau interioare (marime A4, lipite cu banda dublu adeziva). Fac mentiunea ca in anunt nu se specifica numele firmei si nici tipul de activitate, ci doar o adresa web si una de mail. Unde pot amplasa acele afisaje? Dati-mi cateva exemple.
Iar daca as dori sa intru in legalitate, cat ar trebui sa platesc pentru fiecare afis A4 pe an? Unde imi recomandati sa le amplasez in acest caz?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 19:53, 21 August 2008
In general primariile au incheiat contracte de asociere in participatiune cu firme de publicitate in vederea exploatarii acivitati de publicitate si reclama pe diferite amplasamente (panouri) din localitate., Deci va adresati primariei care va va directiona spre firmele de publicitate cu care este asociata.Pentru afisaj la sediul unde persoana desfasoara o activitate economica sau in alt loc decat cel in care persoana deruleaza o activitate economica exista Declaratia fiscala care se completeaza la Directia fiscala din subordinea primariei respective, directie care emite o Decizie de impunere pentru stabilirea taxelor pentru reclama si afisaj. La Directia fiscala se face calculul in functie de suprafata si deimensiuni(mp), durata amplasarii(luni, fractini de luna) stabilindu-se nivelul taxei anuale in lei/mp si apoi taxa datorata.

viculio a scris:

Buna. As dori sa stiu in ce conditii pot aplica legal afisaje stradale sau interioare (marime A4, lipite cu banda dublu adeziva). Fac mentiunea ca in anunt nu se specifica numele firmei si nici tipul de activitate, ci doar o adresa web si una de mail. Unde pot amplasa acele afisaje? Dati-mi cateva exemple.
Iar daca as dori sa intru in legalitate, cat ar trebui sa platesc pentru fiecare afis A4 pe an? Unde imi recomandati sa le amplasez in acest caz?
Multumesc anticipat.

Mergeti la primarie, trebuie sa platiti o taxa lunara functie de dimensiunile afiselor si functie de locatia unde doriti sa fie amplasate.
Daca le amplasati inainte de a plati acea taxa, riscati sa fiti amendati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pentru reclama si publicitate View View In baza art. 271 din Legea nr. 571 din 22 decembrie 2003 societatiile au obligatia de a depune declaratie fiscala pentru taxa de afisaj. Intrebarea mea este o ... (vezi toată discuția)
Banner la geam alex_21 alex_21 buna ziua, sunt nou pe acest forum, si nu stiu exact unde sa pun acest subiect, rog moderatorul sa il mute unde ii este locul.Mi-am deschis de curand o firma ... (vezi toată discuția)
Tabla/inscriptie cu numele firmei pe cladire buliway buliway Buna ziua! Recent mi-am deschis un punct de lucru, si lucrez in domeniul IT, mai exact creare pagini web si promovari online. Inchiriez biroul de la o ... (vezi toată discuția)