avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Desfacere casatoriei la notariat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Desfacere casatoriei la notariat

Desfacerea casatoriei incheiata cu un cetatean strain se poate realiza la biroul notarial?
Trebuie sa mentionez ca inca nu s-a incheiat un an de la data casatoriei!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:14, 12 August 2011
Daca v-ati casatorit aici, da. Puteti divorta la notar sau starea civila
In conditiile in care casatoria a avut loc in Cipru, nu mai este valabil, sa inteleg?
Trebuie ca intai sa fie recunoscuta casatoria si in Romania ( sa transcrieti certificatul de casatorie) si apoi puteti divorta in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Sabau Margareta Sabau Margareta Ea cetatean roman divortat se poate casatori cu cetatean israelian, necasatorit ,care si-a pierdut cetatenia romana plecind pe vremea comunismului in statul ... (vezi toată discuția)
Acte stare civila casatorie cu un cetatean strain ContSters260765 ContSters260765 Buna ziua poate sa-mi spuna cineva ce acte trebuie ca sa ma casatoresc in Brsaov cu un cetatean strain si cit timp trebuie ca sa fac aceste acte?timpul care il ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)