avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nu am cunostinte juridice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nu am cunostinte juridice

buna ziua,urmaresc un dosar unde scrie la obiectul cauzei-obligatia de a face cheltuieli de judecat;la materia juridica-civil,la stadiu procesual -fond,poate cineva sa-mi explice ce inseamna in primul rand -OBLIGATIA DEA FACE CHELTUIELILE DE JUDECATA?nu am cunostinte juridice si a-si dori sa mi se explice in vorbire libera,multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:18, 12 August 2011
în vorbire liberă, înseamnă că cel care a formulat cererea de chemare în judecată, solicită instanței ca prin hotărâre, să-l oblige pe cel chemat în judecată, să facă ceva ce nu a făcut de bună voie. de obicei părțile își asumă obligații una față de cealaltă printr-un act, și dacă una dintre părți nu își îndeplinește obligația, cealaltă parte din act, poate solicita instanței să-l oblige. vedeți despre ce obligație este vorba. aceasta este o denumire juridică a acțiunii de chemare în judecată însă în cuprinsul cererii, obligația de a face, este descrisă în vorbire liberă și veți înțelege despre ce este vorba.
persoana care e data in judecata va fi obligata de catre instanta de judecata sa achite cheltuilelile ocazionate cu alt dosar care s-a finalizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere conexarea dosarelor? baietzika baietzika e vb de doua dosare privind aceiasi problema, intrunesc conditiile de conexare dar nu inteleg ce se va intampla. unul are termen pe 17 feb adica in cateva ... (vezi toată discuția)
O curte de apel zice da, alta zice nu. cine are dreptate? Mioara57 Mioara57 Va rog, am o nedumerire: [b]Curtea de apel Timisoara:[/b] Admite cererea de suspendare Solutie: Admite cererea promovată şi precizată de reclamantul ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata AL MARIN AL MARIN Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat si o chitanta platita de client care nu a fost depusa la ... (vezi toată discuția)