avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Mi se cere bilantul de anul trecut
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Mi se cere bilantul de anul trecut

Buna ziua,
Am infiintat o firma noua, anul acesta. As dori sa particip la o licitatie, unde mi se cere bilantul 31.12.2010.

Pe aceasta firma deja am contract similar de aceeasi valoare, de fapt de 3 ori mai mare, am cifra de afaceri solicitata.

Imi puteti spune ce as putea face?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
DanielRoman, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:02, 20 August 2011
Daca vi se cere bilantul de la decembrie 2010, inseamna ca trebuie sa aveti aceasta minima vechime. Pe care dvs. nu o aveti, deci nu puteti participa la licitatie cu firma infiintata anul acesta, pentru ca nu indepliniti una din respectivele conditii de participare la licitatie. Daca asa scrie in documentatia de licitatie nu aveti ce face. Nu va intreb de ce nu participati cu firma veche :).
Conform art.185, alin.1, lit. c) din OUG 34, cifra de afaceri se ia in considerare tinand cont de data infiintarii societatii.
Oricum, va recomand sa cereti clarificari scris de la AC, si in functie de ce raspund, stabiliti ce faceti mai departe.
ISO, avize si alte certificari care imi sunt cerute, le am pe firma noua. Pe firma veche am ISO, dar alt domeniu de activitate, iar avizele si atestatele sunt toate pe firma noua. Vroiam sa iau sustinere financiara de la firma veche, dar ma blocheaza bilantul. Multumesc Vlad Nicolae, o sa cer clarificare.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
DanielRoman, utilizator
Din antecedentele pe care le cuniosc de la ANRMAP, nu va poate restrictiona participarea pentru ca firma este infiintata in ultimii 3 ani. Normal si legal, daca faceti dovada indeplinirii celorlalte cerinte de calificare -experienta similara, capacitate tehnica, etc. nu vad de ce nu ati putea indeplini contractul in bune conditii. Pana la urma, acesta este rostul cerintelor de calificare, sa se convinga ca puteti indeplini corespunzator contractul. Din pacate, multe AC interpreteaza indeplinirea cerintelor de calificare ca un fel de razboi, nu de testare...

Cititi va rog si punctul de vedere ANRMAP de pe site-ul lor , unde la pag.22-23 gasiti clarificari cum se ia in calcul cifra dvs. de afaceri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatii publice - participare in asociere ana2000 ana2000 Am participat la o licitatie publica , un proiect complex cu lucrari de drumuri,retele electrice,retele de telecomunicatii, retele de gaz,retele de apa si ... (vezi toată discuția)
Cerere de oferta neagumarius neagumarius Buna ziua. Ma intereseaza urmatorul aspect: am un srl si doresc sa particip la o cerere de oferta, pentru un contract de servicii. In fisa de date este ... (vezi toată discuția)
Sustinere financiara si tehnica ibitza78 ibitza78 Doresc sa particip la o licitatie, dar pentru asta am nevoie de sustinere financiara - pentru cifra de afaceri si de sustinere tehnica - pentru experienta ... (vezi toată discuția)