avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Sustinere financiara si tehnica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Sustinere financiara si tehnica

Doresc sa particip la o licitatie, dar pentru asta am nevoie de sustinere financiara - pentru cifra de afaceri si de sustinere tehnica - pentru experienta similara. Am formularele standard date de ANRMAP, insa as avea cateva intrebari.

Sustinerea financiara:
- in formularul standard se mentioneaza "În acest sens, ne obligăm în mod ferm, necondiţionat şi irevocabil, să punem la dispoziţia .......... (denumirea ofertantului/candidatului/grupului de operatori economici) suma de .................................................................. (valoarea totală/parţială din propunerea financiară), necesară pentru îndeplinirea integrală, reglementară şi la termen a contractului de achiziţie publică.". Avand in vedere ca doresc sa ne sustina pentru indeplinirea cifrei de afaceri solicitata de AC, cu ce valoare trebuie sa completez in formular: cu valoare din cifra de afaceri sau cu valoare din oferta financiara. Intreb deoarece am participat la o alta licitatie cu sustinere financiara pt cifra de afaceri pt care am completat formularul cu o parte din valoarea ofertei financiare, si oferta noastra a fost declarata inacceptabila pt ca nu am indeplinit conditia cu privire la cifra de afaceri.

Sustinerea tehnica:
- in formularul standard se mentioneaza "În acest sens, ne obligăm în mod ferm, necondiţionat şi irevocabil, să punem la dispoziţia .......... (denumirea ofertantului/candidatului/grupului de operatori economici) resursele tehnice şi/sau profesionale de ................................................ ..................................................................necesară pentru îndeplinirea integrală, reglementară şi la termen a contractului de achiziţie publică.". Avand in vedere ca doresc sustinere pentru indeplinirea experientei similare, este suficient sa mentionez "....... sa punem la dispozitia ........ experienta nostra similara necesara pentru îndeplinirea integrală, reglementară şi la termen a contractului de achiziţie publică, constand in: ............ (mentionez documentele ce le va prezenta sustinatorul pentru dovedirea experientei similare, adica copie contract, recomandare, lista principale livrari in ultimii 3 ani) ". Daca prezentam formularul in aceasta forma, mai este nevoie sa completam si cele doua anexe standard ale sustinerii tehnice/profesionale (referitoare la utilaje si personal)?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 10:27, 8 Martie 2012
Opinia mea este ca...da.
Multumesc pt raspunsul prompt!

Referitor la sustinerea financiara: la ce trebuie sa ma raportez cand completez suma in formularul de sustinere? La cifra de afaceri sau la valoarea ofertei financiare prezentata la licitatia respectiva?

Concret, cifra de afaceri solicitata este de min. 3.000.000 lei, dar noi fiind IMM inseamna 1.500.000 lei. Ce suma ar trebui sa fie scrisa in formularul de sustinere financiara?

Multumesc!
1.500.000
Vedeti articolul 186 din OUG 34.
Consider ca este bine formularul asa cum ati mentionat dvs.
De ce nu cereti clarificari la AC ca sa nu mai aveti surprize.
De ce e necesar sa completati formulare de pe site -ul ANRMAP, normal modelele se publica de catre AC in documentatia de atribuire ?
Multumesc!

In acest caz AC nu a publicat formularele pentru sustinerea financiara sau tehnica.

Referitor la sustinerea tehnica, mai este nevoie in acest caz (experienta similara) si de cele 2 anexe referitoare la punerea la dispozitie de utilaje, respectiv de personal?!
Angajamentul de sustinere, indiferent de natura acesteia -financiara, echipamente, experienta similara, trebuie sa cuprinda clar si coerent totalitatea resurselor pe care sustinatorul le pune la dispozitie. Daca nu sustine cu utilaje sau personal, nu trebuie puse.

Alte discuții în legătură

Referitor: achizitii publice - sustinator crenguta1963 crenguta1963 In ce forma trebuie prezentat un document de catre un ofertant in cadrul unei proceduri de achizitie publica, astfel incat sa fie in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Urgent - sustinere in cadrul unei licitatii publice andr_georgi andr_georgi Va rog sa-mi spuneti daca o firma mica care are spre exemplu 8 angajati iar in cadrul unei licitatii publice ii trebuie pentru executie 50 de angajati, iar ... (vezi toată discuția)
Mi se cere bilantul de anul trecut DanielRoman DanielRoman Buna ziua, Am infiintat o firma noua, anul acesta. As dori sa particip la o licitatie, unde mi se cere bilantul 31.12.2010. Pe aceasta firma deja am contract ... (vezi toată discuția)