avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nulitate proces verbal de contraventie?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nulitate proces verbal de contraventie?

Buna seara, as dori o lamurire cu privire la un proces verbal. Daca agentul constatator nu a trecut numele meu complet si doar un prenume, poate fi considerat un viciu si procesul verbal sa fie anulat din oficiu? Din cate stiu nume trebuie trecut complet mai ales in cazul unor acte oficiale.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 16:34, 13 August 2011
Da, formulati contestatie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei in termenul de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal si invocati , aceasta cauza de nulitate , solicitand anularea perocesului verbal de contraventie care v-a fost dresat .
Cititi si invocati prevederile art. 17 din OG nr.2/2001.
Verificati si corectitudinea celorlalte mentiuni din procesul verbal.
Da puteti face contestatie in termenul legal dar nu este si obligatoriu sa vi se si dea dreptate. Depinde de la instanta la instanta.
Daca celelalte date personale sunt corecte, mai ales CNP-ul, sansele de castig sunt reduse.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rubrica instiintare de plata incompleta mariusmarius7wd mariusmarius7wd Buna seara, Constituie un motiv de a contesta in instanta un procesul verbal de contraventie, faptul ca la instiintarea de plata este trecut doar numele ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat crystale crystale Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor (art 135 litera h) Am semnat de luare la cunostinta a constatarii ... (vezi toată discuția)
Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator ... TG08 TG08 Am primit o amenda iar in procesul verbal agentul constatator nu mi-a trecut datele personale. Nu a trecut nici nume,nici adresa nici cod numeric ... (vezi toată discuția)