Buna ziua,
Am fost disponibilizata incepand cu data de 1.04.2011.
Am mai lucrat 2 luni la alta intreprindere si apoi am intrat in somaj.
Zilele trecute am fost la ALOFM sa-mi puna stampila lunara.
Am aflat ca pe cartea de munca eliberata de intreprinderea unde am lucrat 37 de ani (pana pe 31 martie 2011 ) nu am codul de bare si stampila de la ITM (semn ca a fost scanata ).
Vreau sa va intreb ce trebuie sa fac ?
Era de datoria intreprinderii sa o scaneze sau trebuie sa merg singura la ITM pentru aceasta procedura.
Mentionez ca peste cateva luni ma voi pensiona.
Multumesc anticipat
Era obligatia firmei sa dea cartile de munca la scanat. Acum nu aveti ce face decat sa asteptati depunerea dosarului de pensie, in care anexati cartea de munca in original+copie xerox.
Daca doriti, puteti solicita la Casa de pensii scanarea, dar daca dureaza mult s-ar putea sa va intarzie depunerea dosarului.
Am colegi care au plecat odata cu mine si au primit cartea scanata. Mentionez ca este o intreprindere mare (Romtelecom).
Le pot face reclamatie ?
Sau ma pot duce inapoi cu carnetul de munca sa-i rog sa o scaneza ?
Poate ca cel mai bine ar fi sa intrebati la Casa de pensii daca este vreo problema, dar sa aveti grija daca o lasati la scanat sa intrebati cat dureaza, sa nu va amanati din cauza asta depunerea dosarului de pensie.
Mai bine va lipsiti de aceasta operatiune , daca este sa duceti carnetul de munca la scanat la Casa de Pensii Bucuresti ... sunt carnete de munca aflate in custodia acestei institutii de anul trecut din luna iunie , iulie etc care zac acolo si nu sunt scanate.
Nu va luati dupa zvonul ca se pierde vechimea in munca daca carnetul de munca nu este scanat ... nu exista nicio prevedere legala in acest sens.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cm la scanat
eudoxiu
Buna ziua,
Poate stie cineva sa ma lamureasca:
am citit pe internet, un articol, tipic romanesc, unde se spunea ca este OBLIGATORIU ca sa fie depuse CM ... (vezi toată discuția)