avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Help
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Help

Buna ziua ... as dorii sa stiu daca este legal ca o persoana sa se intereseze prin intermediul unui organ al politiei despre numarul meu de la masina ... din cate am inteles de la cineva care cunoaste persoana respectiva ar urma ca aceasta sa vorbeasca cu un organ al politiei sa aceseze baza de date si sa se intereseze pe numele cui este inmatriculata masina .
As dorii sa stiu daca toata aceasta actiune este legala si ce se poate face in acest caz .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alexandru222 , utilizator 11:35, 13 August 2011
Organele de poiiţie au , conform unor modificări aduse recent legislaţiei procesual penale, dreptul de a acesa bazele de date electronice, iar organele administrative sunt obligate să colaboreze cu organele judiciare.Desigur, doar dacă este în legătură cu o cauză penală şi în interesul bunei desfăşurări a cauzei.
Dacă este ceva în afara legii, n-ar trebui să se întâmple.
nu este nici o cauza penala ... este doar o curiozitate stupida a persoanei respective de a afla identitatea mea pentru a o folosii la nu stiu nici eu ce ... nu este vorba de ceva penal ...
În acest caz n-ar trebui să procedeze astfel.
Dacă se va întâmpla ceva neplăcut, să spunem că persoana aceea va folosi datele dvs. de identificare în vreun scop ilicit, va trebui să demonstraţi şi modul în care le-a obţinut.
Totuşi, depinde şi despre ce date este vorba.Fiindcă unele date ale noastre sunt publice dealtfel şi nu prea avem cum să le ascundem.Chiar şi nr. maşinii poate fi observat de oricine în trafic.
ok am inteles ma interesa doar daca este legal ca organul de politie sa dea astfel de informatii despre proprietarul acelui numar unei persoane cu care este doar "prieten"
Nu este legal.Aceste organe ar trebui să îşi respecte profesia şi instittuţia în serviciul căreia este şi să nu comită abuzuri.Ar fi un abuz, în opinia mea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

Alte discuții în legătură

Masina cumparata - cercetare penala kenywind kenywind am cumparat o masina in 2008 si inmatricularea am vrut sa o fac in 2009 august pt ca nu am avut bani si timp.... la inmatriculari mi-au spus ca masina este ... (vezi toată discuția)
Unde reclam faptul ca mi s-a facut un cont pe un sait, fara acordul meu? Kata25 Kata25 Cum pot actiona in cazul meu? A fost publicat pe un SITE ptr. adulti , un anunt cu caracter f. obscen . Nr. de telefon postat este un nr. privat, ce apartine ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi? corsicanoo corsicanoo salut. am si eu cateva intrebari. am fost citat zilele astea ca martor la politie in legatura cu niste spargeri de autoturisme din parcarea din fata blocului. ... (vezi toată discuția)