am cumparat o masina in 2008 si inmatricularea am vrut sa o fac in 2009 august pt ca nu am avut bani si timp.... la inmatriculari mi-au spus ca masina este blocata in baza de date si nu o pot inmatricula ... ca masina e cercetata penal din 2003 in IASI. masina a avut primul proprietar din IASI al doilea din SUCEAVA si eu al 3-lea . primul a vandut-o in 2001 si al 2-lea in 2008, mie. nu am putut sa aflu ce si cum ca eu stau in timisoara si nu am cum merge acolo la iasi sa vad cum si de ce. masina a fost vanduta in 2001 in iasi si e cercetata penal la iasi din vina primului proprietar.
politia asa mi-a zis : nu poti inmatricula masina , actele raman la noi iti dam placutele cu nr sa circuli asa...
dupa 3 zile de scandal mi-au dat o dovada sa pot circula mai legal... ca alte detalii nu au vrut sa-mi dea.
dupa alte 2 luni am mai aflat ca masina nu o mai pot inscrie pana ce nu aduc eu sentinta de la iasi ca da o pot inmatricula , am sunat pe cel de la suceava si baiatul a zis ca nu stie nimic... el inmatriculad-o in 2001 si cercetarea a aparut in 2003... adevar ca nu cred eu sa fi stiut... alti zic ca imposibil sa nu stie. actele cei de la politie nu mi le dau inapoi. un avocat mi-a zis ca sa se intereseze el la iasi la tribunal ar costa cat nu costa masina.. si sanse nu prea as avea
acuma eu ce pot face sa o inmatriculez... ajutati-ma va rog ...
Se pare ca cel putin deocamdata, nu o veti putea inmatricula.
Ar trebui sa va interesati despre cursul cercetarii penale, sa vorbiti cu cel care instrumenteaza dosarul, unde se afla acesta si cand va ajunge in instanta, etc.
Daca s-a pronuntat instanta, care e solutia? trebuie sa lamuriti, mai intai, toate aceste aspecte, pentru ca apoi, sa vedeti cand puteti rezolva si dvs. cu actele masinii.:(
Masina achizitionata de dvs.face obiectul unei cerecetari penale si pana la definitivarea acesteia se pare ca nu o veti putea inmatricula.
Solicitati relatii in scris organului care efectueaza cercetarea penala.
of doamne .. cata incopetenta in romania asta... cum naiba sa fie cercetata penal o masina si sa fie libera sa circule si mai grav sa fie vanduta. eu nu aveam cum sa imi dau seama ca masina este in starea asta decat numa la inmatriculare. si bine mersi masina este cercetata penal in 2003 ... si ea a fost vanduta in 2001 de cel de la iasi ... cate semne de intrebare ... cum poti vinde o masina in 2001 si ea sa fie inceputa cercetata penal asa... cercetati penal soferul sau proprietarul masinii nu masina .. de fapt in romania se poate cerceta penal si un stalp de curent.... vai si vai ... oricum va multumesc ...
Nu masina este cercetata penal,ci probabil,anumite fapte ilicite ale unor persoane,legate de aceasta masina.
Masina,probabil-pana la proba contrarie-a devenit intr-un fel sau altul obiectul unei/unor infractiuni comise de alte persoane si situatia juridica a acesteia trebuieste rezolvata la finalizarea acestor cercetari.
si pana la urma urmei ce se poate intampla ? eu stiu , pot ramane fara masina? am mai auzit si varianta asta ca se poate ramane si fara masina . cum ar fi posibil daca am un contract de vanzare cumparare.
acuma:
cel din iasi vinde masina in 2001 (asa apare in cartea de identitate a masinii)
cel din suceava o inmatriculeaza pe numele lui imediat in 2001 la nici o luna dupa dobandire ( tot pe cartea de identitate am vazut)
masina incepe sa fie cercetata penal in 2003 in Iasi .... cel in cauza primul proprietar, cel din Iasi.
ce treaba mai are masina daca el a vandut-o in 2001 ? si cazul se dezbate din 2003. si normal ca al 2-lea proprietar a vandut-o dupa 7 ani ca s-a saturat de ea, mi-a vandut-o mie si eu surpriza, nu o pot inmatricula.
in 2003 proprietarul din iasi cand a inceput sa fie cercetat penal masina nu mai era pe numele sau. era deja pe numele altcuiva.
acuma nu mai stiu ce si cum...