avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie de intretinere: recurs sau apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie de intretinere: recurs sau apel?

Daca intr-o hotarare de prima instanta apar in dispozitiv atat "incredintarea minorului" cat si "obligatia la pensia de intretinere", sunt cele doua capete pasibile de apel sau cumva hotararea privind pensia de intretinere este atacabila separat, direct cu recurs?
Cel mai recent răspuns: sebisor , utilizator 14:43, 13 August 2011
Accesoriul urmeaza principalul, prin urmare hotararea dvs. este atacabila cu apel si apoi cu recurs, pentru ca aveti capatul principal de cerere - incredintarea.
Daca ati fi avut unic capat de cerere pensie de intretinere, atunci hotararea era atacabila doar cu recurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Multumesc pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune cu doua capete de cerere principale solutionate printr-o singura hotarare dar atacabile diferit . instanta a calificat o singura cale de atac pentru toata hotararea. ce se va intampla? fnik fnik Se formuleaza o singura actiune cu 2 capete principale de cerere. Prin hotarare, instanta de fond se pronunta cu privire la fiecare capat de cerere, cu ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare judecatoreasca -divort ! ion-alin ion-alin In luna iulie a fost data o hotarare judecatoreasca in urma divortului . De atunci sotia mea nu a respectat hotararea judecatoreasca referitoare la capetele de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)