avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale declaratie notariala la infiintare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

declaratie notariala la infiintare srl

La infiintarea unui srl asociatii sau fondatorii respectivei societatii trebuie sa dea o declaratie notariala ca intrunesc conditiile legale asa cum sant ele descrise in legea societatilor comerciale. Daca eu am avut o condamnare ramasa definitiva pentru complicitate la inselaciune si nu s-a implinit termenul legal pentru a introduce o cerere de reabilitare in instanta se considera ca nu pot fi fondator?? Dar daca as da declaratia respectiva in cazul cumpararii de parti sociale nemaiavand calitatea de fondator, as intra sub incidenta falsului in declaratii in cazul in care chestia asta s-ar verifica, cine ar putea verifica declaratiile astea?? ORC? Cazierul fiscal e curat nu sant inscrise date.
Cel mai recent răspuns: cosmin.d , utilizator 14:59, 21 August 2008
florentina albu a scris:

Legea nr.31/1990 actualizata prevede:
"Art. 6. - (1) Semnatarii actului constitutiv, precum si persoanele care au un rol determinant in constituirea societatii sunt considerati fondatori.
(2) Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, ..."

O posibila solutie in problema dvs.:Nu puteti sa fiti fondator? Lasati alte persoane care indeplinesc conditiile legale sa "fondeze" societatea si sa o "constituie" si, in timp preluati partile sociale prin cesiune, de la acestia. Intre timp probabil ca se implineste si termenul petru cererea de reabilitare.
Dar eu vreau sa investesc bani in afacere si apoi ce garantie am ca fondatorii i-mi vor mai cesiona partile sociale la momentul dorit de mine?? exista vreo modalitate prin care pot fi protejat in mod oficial si nu doar pe baza unor intelegeri verbale??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat pentru fals; pot infiinta o societate comerciala? eumarica eumarica In urma cu 6 ani am fost condamnat cu suspendare la un an si 3 luni pentru fals si uz de fals, de atunci a trecut perioada de proba, am facut si demersurile de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate asociat unic VasiliuDan VasiliuDan Buna ziua Nu sunt sigur ca am inteles bine prevederile legii privind societatile comerciale si as dori o clarificare. Legea spune ca: \\"Art. 6 (1) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ctyonutz ctyonutz in cazul in care am vre`o problema legata de justitie (dosar penal sau amneda panala) mai pot infiinta vre`o societate sau intreprindere ... (vezi toată discuția)