avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complicitate la talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complicitate la talharie

salut tuturor am si eu o intrebare daca ati putea sa ma lamuriti si pe mine .acu 2 luni am participat impreuna cu alti 2 prieteni la o talharie in care am fost complice,totu s-a petrecut pe timp de noapte,partea vatamata ne-a dat sa consumam alcool eu cu unul avand varsta de 18 ani celalalt find minor si-a retras plangerea suntem primari am recunoscut fapta,prejudiciu recuperat ....as vrea sa stiu in ce conditii as putea obtine suspendare specific ca sunt elev in clasa a 12-a am vreo sansa?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:51, 14 August 2011
Dvs sau celalalte persoane care au participat la talharie aveti antecedente penale ?
Care a fost obiectul talhariei si care este prejudiciul cauzat ?
Prejudiciul a fost acoperit ?

Pe de alta parte , retragerea plangerii penale nu inlatura raspunderea penala , nefiind vorba despre plangere prealabila , urmarirea penala continuand indiferent de aceasta situatie invocata de dvs.
In acest caz este vorba despre o infractiune grava , comisa de mai multe persoane , cu violenta , care are in componenta sa destule circumstante agravante(savarsita in grup , noaptea , cu participarea unui minor,etc.)
Detaliati situatia pentru a vi se putea acorda un ajutor eficient !
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Radu Gabrian, Mediator
Nu va putem ajuta daca nu ne explicati mai clar si coerent speta.
Cine este partea vatamata?
In ce a constat talharia?
Partea vatamata a depus plagere penala?

Ce vreti sa spuneti prin ?celalalt find minor si-a retras plangerea suntem primari am recunoscut fapta??

?as putea obtine suspendare specific ca sunt elev in clasa a 12-a am vreo sansa?. Ce suspendare, cumva intrebati daca puteti obtine o pedeapsa cu suspendare?
partea vatamata nu a depus plangere penala are in jur de 50 de ani ,el a venit la noi cu bauturi alcoolice a recunoscut si ca ne-a injurat ,nu a avut zile de spitalizare ,decat unul dintre noi are antecedente eu sunt primar....prejudiciul este de 500 de lei si a declarat ca nu se constituie parte civila,noi am recunoscut fapta, nu avem martori in dosar....eu sunt la prima abatere,la primul fond ne-a amanat si doamna procuroare a cerut revocarea arestului preventiv si pe data de 11.08.2011 a fost admisa cererea dasei.as vrea sa stiu daca pot obtine pedeapsa cu suspendare.multumesc.
In ce a constat activitatea dvs si a celorlalti "participanti" la infractiune ?
Ce ati facut fiecare ?
Sunteti minor ?


Ultima modificare: Duminică, 14 August 2011
Radu Gabrian, Mediator
@Alex_Munteanu, nu minorul si-a retras plangerea , ci partea vatamata.
...partea vatamata...eu cu unul avand varsta de 18 ani celalalt find minor si-a retras plangerea

A omis sa puna virgule. :D

Alte discuții în legătură

Talharie in doi geo4ever@yahoo.com geo4ever@yahoo.com la o altercatie 2 baieti lau batut pe un altul si ia luat suma de 80 de lei si cateva cutii cu petarde.ei akm sunt in prelungirea arestului arestului preventiv ... (vezi toată discuția)
Talharie PaulB17 PaulB17 Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana ... (vezi toată discuția)
Talharie emyll emyll baiatul meu a furat telefonul unui alt copil din mana si a fugit,mentionez ca nu la lovit pe celalat copil,dar baiatul meu cand ia luat telefonul copilului si ... (vezi toată discuția)