salut tuturor am si eu o intrebare daca ati putea sa ma lamuriti si pe mine .acu 2 luni am participat impreuna cu alti 2 prieteni la o talharie in care am fost complice,totu s-a petrecut pe timp de noapte,partea vatamata ne-a dat sa consumam alcool eu cu unul avand varsta de 18 ani celalalt find minor si-a retras plangerea suntem primari am recunoscut fapta,prejudiciu recuperat ....as vrea sa stiu in ce conditii as putea obtine suspendare specific ca sunt elev in clasa a 12-a am vreo sansa?multumesc anticipat
Dvs sau celalalte persoane care au participat la talharie aveti antecedente penale ?
Care a fost obiectul talhariei si care este prejudiciul cauzat ?
Prejudiciul a fost acoperit ?
Pe de alta parte , retragerea plangerii penale nu inlatura raspunderea penala , nefiind vorba despre plangere prealabila , urmarirea penala continuand indiferent de aceasta situatie invocata de dvs.
In acest caz este vorba despre o infractiune grava , comisa de mai multe persoane , cu violenta , care are in componenta sa destule circumstante agravante(savarsita in grup , noaptea , cu participarea unui minor,etc.)
Detaliati situatia pentru a vi se putea acorda un ajutor eficient !
Nu va putem ajuta daca nu ne explicati mai clar si coerent speta.
Cine este partea vatamata?
In ce a constat talharia?
Partea vatamata a depus plagere penala?
Ce vreti sa spuneti prin ?celalalt find minor si-a retras plangerea suntem primari am recunoscut fapta??
?as putea obtine suspendare specific ca sunt elev in clasa a 12-a am vreo sansa?. Ce suspendare, cumva intrebati daca puteti obtine o pedeapsa cu suspendare?
partea vatamata nu a depus plangere penala are in jur de 50 de ani ,el a venit la noi cu bauturi alcoolice a recunoscut si ca ne-a injurat ,nu a avut zile de spitalizare ,decat unul dintre noi are antecedente eu sunt primar....prejudiciul este de 500 de lei si a declarat ca nu se constituie parte civila,noi am recunoscut fapta, nu avem martori in dosar....eu sunt la prima abatere,la primul fond ne-a amanat si doamna procuroare a cerut revocarea arestului preventiv si pe data de 11.08.2011 a fost admisa cererea dasei.as vrea sa stiu daca pot obtine pedeapsa cu suspendare.multumesc.
Talharie
PaulB17
Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana ... (vezi toată discuția)
Talharie
emyll
baiatul meu a furat telefonul unui alt copil din mana si a fugit,mentionez ca nu la lovit pe celalat copil,dar baiatul meu cand ia luat telefonul copilului si ... (vezi toată discuția)