avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua, ce trebuie sa fac in cazul divortului cu un minor, cand tatal acestuia este de acord cu divortul si cu incredintarea copilului mamei, dar solicita sa se treaca si copilul si mama pe numele acesteia (de inaintea casatoriei), el fiind plecat din tara si neputand sa se prezinte la proces. Exista un formular tipizat pe care el sa-l completeze si sa-l legalizeze in tara in care e plecat si sa fie legal pt divort aici? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: BDia , utilizator 11:47, 15 August 2011

V-am explicat, cand cererea de schimbare a numelui minorului este facuta de catre unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.
Nu va trebuie avocat, mergeti la primarie si va interesati ce acte va trebuie.........

Imi cer scuze, merge netul rau si nu am citit mesajul integral. Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Vlad2013 Vlad2013 In urma defacerii casatoriei , copilul ramas in custodia mamei,care ,de curand a implinit varsta de 14 ani doreste sa - si schimbe numele de familie , dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului dupa divort ale2012 ale2012 buna ziua.sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 3 anisori.intrebarea mea este urmatoarea daca eu vreau sa divortez de sotul meu si el e de acord ca si ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil 9 ani lavy32 lavy32 fetita mea este inregistrata in prezent pe numele meu din inaintea casatoriei . din diverse cauze copilul pana la un an nu a figurat cu tata pe certificat. ... (vezi toată discuția)