avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sanctiune administrativa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sanctiune administrativa

Anul trecut am lucrat pentru cineva care ducea masini in Bulgaria pentru inmatriculat,buun,toate bune pana intro zi cand imi zice te duci cu masina asta o treci vama la Calafat o inmatriculezi si vi inapoi,ok am ajuns in vama la Calafat si am aflat ca masina avea numere false,de fapt nu erau false dar erau de la o alta masina(tot false se cheama nu?).Mi sa intocmit dosar penal nu a ajuns la tribunal niciodata sentinta a dato procurorul,Sentinta Administrativa intrebarea mea este; Ce Poate Sa Insemne?Eu cum Pot Sa-mi Recuperez Permisul De Conducere?(ca lau luat la vama doar pentru o luna)Eu fiind din alt judet.
Cel mai recent răspuns: dagiani , utilizator 15:32, 18 August 2011
Dupa ridicarea permisului, acesta a fost trimis la politia de unde sunteti in evidenta, la domiciliu.
Mergeti si va interesati acolo.

Art. 191 Regulamentul de aplicare a codului rutier.
(1) In situatia in care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenta a altui judet decat cel care il are in evidenta, permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere pe teritoriul careia a fost constatata contraventia, pana cand seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, dupa care il trimite serviciului politiei rutiere al judetului care il are in evidenta.
(2) Permisul de conducere se pastreaza la serviciul politiei rutiere din judetul care are in evidenta titularul, pana la restituire sau, dupa caz, pana la anularea documentului.
Buna,in primul rand va multumesc pentru promtitudinea cu care ati raspuns.Eu am fost la Politia Rutiera din Timisoara de unde apartin dupa aproximativ 5 luni de la retinerea permisului si mi-au spus ca acesta se afla la Politia Rutiera din jud.Dolj mai exact in Craiova.Am fost informat ca trebuie sa ma duc prima data la Calafat sa iau sentinta data de procuror si cu ea sa ma prezint la Politia Rutiera din Craiova pentru a-mi ridica permisul de conducere.Din ce mi-ati scris Dvs. rezulta ca permisul meu ar trbui sa se afle la Politia Rutiera Timisoara.Ce ar trebui sa fac pentru a sti cu exactitate de unde sa imi ridic permisul?
Cred ca nu strica sa dati un telefon la politia rutiera Timisoara si poate veti afla pozitia permisului dv. Nu strica sa consultati saitul procuraturii sau judecatoriei Dolj ca sa aflati solutia instantei si in functie de ce veti afla stiti unde sa va duceti dupa permis.
Adrian.Tudor a scris:

Cred ca nu strica sa dati un telefon la politia rutiera Timisoara si poate veti afla pozitia permisului dv. Nu strica sa consultati saitul procuraturii sau judecatoriei Dolj ca sa aflati solutia instantei si in functie de ce veti afla stiti unde sa va duceti dupa permis.

Procuratura nu are site cu dosarele in cercetare, iar pe ECRIS nu va aparea nimic, pentru ca este masura administrativa a Parchetului, nu a Judecatoriei.
Mai incercati o audienta (nu telefoane) la comandantul politiei rutiere Timisoara.

Multumesc mult pentru consultanta am sa va urmez sfatul..Dar in cazul ca permisul meu nu se afla totusi in Timisoara ,ce trebuie sa fac?

Alte discuții în legătură

De unde imi ridic permisul suspendat in alta localitate? Andreiysu Andreiysu Buna seara. Am contestat in instanta un proces verbal de contraventie cu sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile (abuziva ... (vezi toată discuția)
Permis auto suspendat spinoglu spinoglu Va supun atentiei o mica problema de aritmetica politieneasca. Eu am buletin de Braila. Permisul meu este emis in Timisoara. Ieri am primit amenda (+ ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat Daniel85 Daniel85 Pe data de 31.11.2008 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru numere expirate in judetul Salaj iar eu sunt din Vaslui. Problema mea este cand o sa imi ... (vezi toată discuția)