avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto suspendat

Va supun atentiei o mica problema de aritmetica politieneasca.

Eu am buletin de Braila. Permisul meu este emis in Timisoara. Ieri am primit amenda (+ suspendare permis pt 30 zile) in Satu-Mare. De unde imi recuperez permisul?

Variante de raspuns:
a) Din localitatea de domiciliu (Braila)
b) Din localitatea emitenta a permisului (Timisoara)
c) Din orice localitate, daca depun cerere in acest sens la Satu-Mare in maxim 15 zile de la primirea amenzii.

Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cel mai recent răspuns: spinoglu , utilizator 20:26, 7 Septembrie 2018
Permisul se recupereaza de la emitent.

Articolul 191-HG1391
(1) În situaţia în care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenţa a altui judet decat cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia, până când seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, după care îl trimite serviciului politiei rutiere al judeţului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere din judeţul care are în evidenta titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
cyan, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul meu, emitentul permisului si judetul care ma are in eivdenta sunt total diferite. De aceea am expus situatia asta. Poate mai sunt si altii ca mine si vor avea la un moment dat nevoie sa afle raspunsul.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2018
spinoglu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde imi ridic permisul suspendat in alta localitate? Andreiysu Andreiysu Buna seara. Am contestat in instanta un proces verbal de contraventie cu sanctiunea suspendarii dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile (abuziva ... (vezi toată discuția)
Susținere test pentru reducerea perioadei de suspendare la serviciul ... cyan cyan Susținere test pentru reducerea perioadei de suspendare la serviciul rutier în raza căruia are domiciliul contravenientul. Speță, permis suspendat 90 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat Katiusha Katiusha Mi s-a retinut permisul de conducere pe 30 zile, insa asta s-a intamplat intr-un oras din apropierea judetului unde eu am domiciliul. Am cotestat-o si am ... (vezi toată discuția)