Va supun atentiei o mica problema de aritmetica politieneasca.
Eu am buletin de Braila. Permisul meu este emis in Timisoara. Ieri am primit amenda (+ suspendare permis pt 30 zile) in Satu-Mare. De unde imi recuperez permisul?
Variante de raspuns:
a) Din localitatea de domiciliu (Braila)
b) Din localitatea emitenta a permisului (Timisoara)
c) Din orice localitate, daca depun cerere in acest sens la Satu-Mare in maxim 15 zile de la primirea amenzii.
Articolul 191-HG1391
(1) În situaţia în care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenţa a altui judet decat cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia, până când seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, după care îl trimite serviciului politiei rutiere al judeţului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere din judeţul care are în evidenta titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.
In cazul meu, emitentul permisului si judetul care ma are in eivdenta sunt total diferite. De aceea am expus situatia asta. Poate mai sunt si altii ca mine si vor avea la un moment dat nevoie sa afle raspunsul.
Permis suspendat
Katiusha
Mi s-a retinut permisul de conducere pe 30 zile, insa asta s-a intamplat intr-un oras din apropierea judetului unde eu am domiciliul. Am cotestat-o si am ... (vezi toată discuția)