avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Mi s-a retinut permisul de conducere pe 30 zile, insa asta s-a intamplat intr-un oras din apropierea judetului unde eu am domiciliul. Am cotestat-o si am obtinut certificatul de grefa, acum nu stiu la care politie sa fug sa-mi recuperez permisul :)
Ma ajuta cineva? Nimeni de la politie nu raspunde la telefon.
Cel mai recent răspuns: Katiusha , utilizator 13:27, 21 Martie 2019
Dacă au trecut mai mult de 15 zile de la data retinerii, îl găsiți la IPJ din județul unde locuiți. Dacă nu, îl găsiți în județul unde vi s-a reținut.
HG 1391/2006 actualizat
Art. 190
(1) În cazurile prevăzute de lege, odată cu constatarea faptei, polițistul rutier sau, după caz, polițistul de frontieră retine permisul de conducere, eliberând dovada înlocuitoare cu sau fără drept de circulație, după caz.
(2) Permisul de conducere reținut în condițiile alin. (1), împreună cu un raport de reținere, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1E, se trimit, cel mai târziu în prima zi lucrătoare care urmează celei în care a fost eliberată dovada înlocuitoare, la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost săvărșită fapta, care are obligația să facă imediat mențiunile corespunzătoare în evidenta conducătorilor de autovehicule și tramvaie.
Art. 191
(1) În situația în care contravenientul a săvârșit fapta pe raza de competența a altui județ decât cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se păstrează la serviciul poliției rutiere pe teritoriul căruia a fost constatată contravenția, până când șeful serviciului hotărăște asupra sancțiunii contravenționale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data reținerii, după care îl trimite serviciului poliției rutiere al județului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul poliției rutiere din județul care are în evidenta titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
latka, moderator
Multumesc din suflet! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mi.a fost suspendat permisul pe 90 de zile datorita ... DGeorge08 DGeorge08 Buna ziua! Mi.a fost suspendat permisul pe 90 de zile datorita depasirii vitezei legale, in Bucuresti eu fiind din Pitesti. Dupa cele 15 zile de dovada am dat ... (vezi toată discuția)
Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie. ... Gicucj Gicucj Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie. Am avut permisul reținut într o localitate aproape de Cluj, și de 2 săptămâni permisul nu ... (vezi toată discuția)
De unde pot ridica permisul de conducere suspendat pe o perioadă ... GeorgianaAlexia GeorgianaAlexia De unde poate ridica un cetățean străin permisul de conducere fiind suspendat pe o perioadă de 30 de zile? (Permis Turcia) Trebuie să meargă la ambasada ... (vezi toată discuția)