avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... De unde pot ridica permisul de conducere suspendat pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

De unde pot ridica permisul de conducere suspendat pe o perioadă ...

De unde poate ridica un cetățean străin permisul de conducere fiind suspendat pe o perioadă de 30 de zile? (Permis Turcia) Trebuie să meargă la ambasada de care aparține? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2020
GeorgianaAlexia, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 23:18, 6 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 190 din HG1391/2006
(1) În cazurile prevăzute de lege, odata cu constatarea faptei, politistul rutier sau, după caz, politistul de frontieră retine permisul de conducere, eliberand dovada inlocuitoare cu sau fără drept de circulatie, după caz.
(2) Permisul de conducere retinut în condiţiile alin. (1), împreună cu un raport de retinere, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1E, se trimit, cel mai tarziu în prima zi lucratoare care urmeaza celei în care a fost eliberata dovada inlocuitoare, la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savarsita fapta, care are obligaţia sa faca imediat menţiunile corespunzătoare în evidenta conducătorilor de autovehicule şi tramvaie.
(3) Raportul de retinere, precum şi documentele sau placutele cu numărul de inmatriculare reţinute unui conducator de autovehicul care poseda permis de conducere sau certificat de inmatriculare eliberat de o autoritate străină se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române pentru a fi trimise autorităţilor emitente.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere perims conducere emis in italia jhon.rapidistu jhon.rapidistu As dori si eu sa stiu daca in codul rutier scrie undeva ca pol poate retine permise eliberate de alte tari .Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Acte masina Avadrian Avadrian Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in problema urmatoare: Daca un cetatean bulgar vine in Romania cu masina, iar actele personale ii sunt ridicate, ... (vezi toată discuția)
Permisul auto portughez poate fi retinut de politia romana pentru depasirea vitezei legale? eu_craciun eu_craciun buna seara, daca am permis auto portughez poate fi retinut de politia romana pentru depasirea vitezei legale?daca da il trimit in portugalia sau nu?multumesc. (vezi toată discuția)