avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permisul auto portughez poate fi retinut de politia ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permisul auto portughez poate fi retinut de politia romana pentru depasirea vitezei legale?

buna seara, daca am permis auto portughez poate fi retinut de politia romana pentru depasirea vitezei legale?daca da il trimit in portugalia sau nu?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:57, 3 Februarie 2012
Art. 190 din Regulamentul privind aplicarea OUG195/2002 prevede>

(1) În cazurile prevăzute de lege, odată cu constatarea faptei, poliţistul rutier sau, după caz, poliţistul de frontieră reţine permisul de conducere, eliberând dovadă înlocuitoare cu sau fără drept de circulaţie, după caz.
...........................................................................

(3) Raportul de reţinere, precum şi documentele sau plăcuţele cu numărul de înmatriculare reţinute unui conducător de autovehicul care posedă permis de conducere sau certificat de înmatriculare eliberat de o autoritate străină se trimit poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru a fi trimise autorităţilor emitente.

Cred ca este clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De unde pot ridica permisul de conducere suspendat pe o perioadă ... GeorgianaAlexia GeorgianaAlexia De unde poate ridica un cetățean străin permisul de conducere fiind suspendat pe o perioadă de 30 de zile? (Permis Turcia) Trebuie să meargă la ambasada ... (vezi toată discuția)
Retinere perims conducere emis in italia jhon.rapidistu jhon.rapidistu As dori si eu sa stiu daca in codul rutier scrie undeva ca pol poate retine permise eliberate de alte tari .Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi.a fost suspendat permisul pe 90 de zile datorita ... DGeorge08 DGeorge08 Buna ziua! Mi.a fost suspendat permisul pe 90 de zile datorita depasirii vitezei legale, in Bucuresti eu fiind din Pitesti. Dupa cele 15 zile de dovada am dat ... (vezi toată discuția)