avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Mi.a fost suspendat permisul pe 90 de zile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Mi.a fost suspendat permisul pe 90 de zile datorita ...

Buna ziua! Mi.a fost suspendat permisul pe 90 de zile datorita depasirii vitezei legale, in Bucuresti eu fiind din Pitesti. Dupa cele 15 zile de dovada am dat testul pentru reducerea perioadei la 30 de zile, l.am luat si am trimis mail la brigada rutier cu ce se cerea. Astazi in mod normal ar trebui sa pot ridica permisul din Pitesti.. Problema este ca eu nu am primit nici un mail de la Bucuresti, de fiecare data cand am sunat nu au raspuns. Astazi am mers la Ipj Arges sperand ca pot sa imi ridic permisul.. Intre timp am aflat doar ca de la Bucuresti nu s.a luat nicio masura.. Cand am telefonat astazi in continuare nu mi s.a raspuns.. Ce ar trebui mai exact sa fac in aceasta situatie?? Eu inteleg ca am gresit.. Dar am facut ce tinea de mine, mi.am platit amenda am dat testul.. Pana la urma lucrez ca sofer cat.B.. Mi se pare normal sa primesc macar un raspuns de la ei. Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:52, 19 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema trebuie s-o rezolve IPJ Arges, permisul , conform legii trebuie sa se afle la ei si sa vi-l restituie:
Articolul 190
(1) În cazurile prevăzute de lege, odata cu constatarea faptei, politistul rutier sau, după caz, politistul de frontieră retine permisul de conducere, eliberand dovada inlocuitoare cu sau fără drept de circulatie, după caz.
(2) Permisul de conducere retinut în condiţiile alin. (1), împreună cu un raport de retinere, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1E, se trimit, cel mai tarziu în prima zi lucratoare care urmeaza celei în care a fost eliberata dovada inlocuitoare, la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savarsita fapta, care are obligaţia sa faca imediat menţiunile corespunzătoare în evidenta conducătorilor de autovehicule şi tramvaie.
(3) Raportul de retinere, precum şi documentele sau placutele cu numărul de inmatriculare reţinute unui conducator de autovehicul care poseda permis de conducere sau certificat de inmatriculare eliberat de o autoritate străină se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române pentru a fi trimise autorităţilor emitente.
Articolul 191
(1) În situaţia în care contravenientul a savarsit fapta pe raza de competenţa a altui judet decat cel care îl are în evidenta, permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere pe teritoriul caruia a fost constatata contraventia, până când seful serviciului hotaraste asupra sanctiunii contraventionale complementare, dar nu mai mult de 15 zile de la data retinerii, după care îl trimite serviciului politiei rutiere al judeţului care îl are în evidenta.
(2) Permisul de conducere se păstrează la serviciul politiei rutiere din judeţul care are în evidenta titularul, până la restituire sau, după caz, până la anularea documentului.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Katiusha Katiusha Mi s-a retinut permisul de conducere pe 30 zile, insa asta s-a intamplat intr-un oras din apropierea judetului unde eu am domiciliul. Am cotestat-o si am ... (vezi toată discuția)
Contestatie permis de conducere valentinmanumesc valentinmanumesc Buna ziua, am ramas fara permis 90 zile pentru 0,04 mg alcool, am depus o contestatie la Judecatoria Ploiesti unde mi s-a comunicat ca nu mai am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie. ... Gicucj Gicucj Perioada trimitere permis suspendat catre secția de politie. Am avut permisul reținut într o localitate aproape de Cluj, și de 2 săptămâni permisul nu ... (vezi toată discuția)