avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare permis suspendat

Pe data de 31.11.2008 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru numere expirate in judetul Salaj iar eu sunt din Vaslui. Problema mea este cand o sa imi pot dobandi dreptul de a conduce? Am intrebat la VS la procuratura si mi s-a spus ca dupa expirarea celor 90 de zile permisul mi se va restitui chiar daca nu s-a dat o sentinta in dosar. La IPJ Vaslui mi s-a spus ca permisul este la Salaj si mi se va restitui abia dupa ce se da o sentinta (nup sau amenda administrativa). La IPJ Salaj mi s-a spus ca pot merge in SJ la procuratura si sa iau o hartie de la procuror cu care merg la ei si imi dau dovada de circulatie ( conform noii Ordonante de urgenta). Problema e ca din VS pana in Salaj sunt 500 de km iar la Procuratura in VS mi s-a spus ca nu pot obtine dovada de circulatie de la procuror deoarece cand mi-a fost suspendat permisul mi s-a dat dovada fara drept de circulatie. Ma poate lamuri cineva va rog, deoarece nu as vrea sa merg pana acolo degeaba. Multumesc
Cel mai recent răspuns: westdesign , utilizator 10:55, 14 Iulie 2009
Daca stiti nr. de dosar penal faceti o cerere pe care o adresati Parchetului de pe langa Judecatoria Salaj in care treceti datele de identitate, nr. de dosar si povestiti ce s-a intamplat.La final solicitati sa vi se raspunda in ce stadiu se afla dosarul in lucru, daca s-a dat o solutie, si daca s-a dat sa vi se comunice aceasta. si cand si de unde puteti sa va ridicati permisul auto. De regula se da o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala, neexistand pericolul social concret pentru ordinea publica si se aplica o amenda administrativa. Aceasta ordonanta de scoatere de sub urmarire penala este dovada d.-stra pentru ridicarea permisului de conducere.Daca vi s-a ridicat pe data de 31.11.2008 termenul de 3 luni se implineste in ultima zi din februarie. Mai aveti de asteptat pana il ridicati. Dar faceti aceste demersuri.Succes!
Buna ziua, am si eu o problema, sper sa ma puteti ajuta si pe mine. Eu sunt din timisoara.Anul trecut in februarie mi-a fost suspendat permisul de conducere din cauza neacordarii de prioritate pe 2 luni de zile. In data de 08.03.2008 am fost prins de Politia de frontiera din Rosiori jud.Bihor conducand cu permisul suspendat. Am datdeclaratiile necesare si mi sa intocmit dosar penal. Intre timp eu am promovat examenul prin care mi se reduce perioada de suspendare a permisului la 30 de zile. Dupa ce au trecut cele 30 de zile mam prezentat la politia rutiera din timisoara cu dovada ca am promovat testul si mi s-a restituit permisul de conducere fara nici un fel de problema. In ianuarie 2009 mi-a fost suspendat din nou permisul pentru 30 de zile , pt depasire pe linie continua. Astazi, 16.03.2009 au expirat cele 30 de zile de suspendare si m-am prezentat la politia rutiera din Timisoara pentru a-mi ridica permisul si mi s-a spus ca am un dosr penal din martie 2008 si nu-mi da permisul decat dupa ce eu ma duc la Parchetul din Bihor, iau solutia procesului verbal, pe care trebuie s-o depun la politia rutiera din Bihor. Politia rutiera din Bihor, urmand sa comunice solutia Politiei rutiere din Timis. In tot acest timp eu nu am primit absolut nimic acsa cum ca asa avea dosar penal, sau ca as fi chemat in judecata, sau ca as avea ceva de platit. Nam primit nici o hotarare judecatoreasca cu privire la dosarul meu penal. Pt solutionarea dosarului penal din cate stiu eu trebuie sa fie un proces, si ma gandesc ca ar fi trebuit sa fiu instiintat si eu ca urmeaza sa se desfasoare un proces in care sunt si eu inculpat, dar eu nu am primit nimic acasa. Este cumva posibil, sa nici nu fi ajuns cazul meu sa fie judecat in mai bine de un an de zile? V-as ruga daca puteti sa ma ajutati spunandu-mi ce ar trebui sa fac, cum as putea sa-mi recuperez permisul cat mai repede pt ca am mare nevoie de el. Va multumesc anticipat
Cel mai indicat este sa mergeti la Bihor la judecatorie sa va interesati daca ati avut dosar penal si daca ati fost condamnat. Si la parchet sa vedeti daca nu cumva s-a dat o solutie acolo.
E posibil sa va fi citat si sa fi gresit adresa, sau cine stie de ce nu ati primit instiintare.
Luati legatura cu un avocat ca este posibil sa fie vorba de o cale extraordinara de atac.
Va multumesc pt ca mi-ati raspuns, chiar poimaine voi merge la oradea sa vad despre ce este vorba. As mai avea o intrebare: Ce intelegeti prin cale extraordinara de atac? Va multumesc
Tot legat de recuperare permis. Fiti amabil, poate parea putin mai ciudat....

Azi a expirat suspendarea permisului. Examen luat, totul in regula. Sa zicem ca politia va restitui spre dupamasa, dupa orele 16.00 permisul. Pana la accea ora, as avea voie sa conduc ? De exemplu sa ma duc cu masina sa-mi ridic permisul ?

Multumesc anticipat,
Vasile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere rosii expirate dodo7 dodo7 Buna tuturor! In data de 23 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie si mi-au cerut dovada de cirulatie provizorie, aceasta fiind expirata mi s-a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru permis suspendat deși am dovada de circulatie Ionuttalpeanu Ionuttalpeanu Buna seara. Am avut permisul suspendat la Bacău și am primit dovada de circulație. In ziua când am primit dovada am fost oprit de poliția din Ialomița ... (vezi toată discuția)
Dosar penal - am condus fara permis claxy_claudiu claxy_claudiu Am si eu o problema,cine ma poate ajuta am avut permisul suspendat,pe o durata de 90 de zile,si eu am condus cateva zile fara permis de conducere...,la acre ma ... (vezi toată discuția)